Acquire
Élj, változz, szeress
0  tétel
0
Kosár tartalma
0  Ft

Kiválasztott termékek

 

           

AUCHAN ONLINE ÁRUHÁZ ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

 

 

Az Auchan Magyarország Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

 

 

székhelye:

 

2040 Budaörs, Sport u. 2-4.

cégjegyzékszáma:

 

13-09-165237

 

a Budapest Környéki Törvényszék mint Cégbíróságnál bejegyezve

 

adószáma:

 

13338037-2-44

 

telefonszáma:

 

+36 23 886 200

 

faxszáma:

 

+36 23 886 299

 

honlap:

 

www.online.auchan.hu

ügyfélszolgálat elérhetősége:

 

InfoCenter 2040 Budaörs, Sport u. 2-4.

 

telefon (InfoCenter):

 

+36 80 10-90-10

 

e-mail:

 

info@auchan.hu

 

tárhelyszolgáltató:

Microsoft Ireland Operations, Ltd.

 

székhelye:

 

Carmenhall Road, Sandyford, Dublin 18, Írország

 

 

a továbbiakban: Auchan Magyarország Kft., vagy a Szolgáltató

 

jelen Általános Szerződési Feltételei (a továbbiakban ÁSZF) szabályozzák az Auchan Magyarország Kft. által üzemeltetett interneten keresztül elérhető termékvásárlási lehetőséget biztosító felületének (a továbbiakban Auchan Online Áruház) használatának feltételeit.

 

 

I.Az Általános Szerződési Feltételekben használt fogalmak

 

ÁSZF

 

Az Auchan Magyarország Kft. mindenkori Online Áruház általános szerződési feltételei, melyet a Szolgáltató több szerződés megkötése céljából egyoldalúan előre határoz meg és amelynek elfogadásával igénybe vehetőek az Online Áruház szolgáltatásai. Az Általános Szerződési Feltételek tartalmazzák az Online Áruház használatával, a termékek megrendelésével, a fizetéssel és a szállítással kapcsolatos feltételeket, továbbá a fogyasztó jogaira vonatkozó részletes tájékoztatást. A mindenkori hatályos ÁSZF letölthető az Online Áruház oldaláról az Auchan Információk címszó alatt, amely az oldal alján található.

 

Egyéni felhasználói felület

 

A www.online.auchan.hu honlapon keresztül felhasználónév és jelszó regisztrálásával, a későbbiekben pedig ezek megadásával elérhető azon felület, melyen keresztül a Fogyasztó adatait módosíthatja, figyelemmel kísérheti megrendeléseit, vásárlásait, illetve fizetéseit.

 

Fogyasztó

 

Jelen ÁSZF szempontjából fogyasztónak minősül minden 18. életévét betöltött nagykorú, természetes személy aki, a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (PTK) 8:1. § (1) bekezdés 3. pontja szerint szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy.

 

Szerződéskötés

 

A jelen ÁSZF-ben leírtak szerinti regisztráció, termék kiválasztás, szállítási időpont kiválasztása és fizetés folyamata, mely magyar nyelven, elektronikus formában történik.

 

Szolgáltatás

 

Az Auchan Magyarország Kft. által az Online Áruházban feltüntetett termékek megvásárlásának és házhozszállításának biztosítása a Szolgáltató részéről.

 

Vásárló

 

Az a természetes vagy jogi személy, akinek a nevére az Online Áruház igénybevételével megkötött szerződés alapján a vásárolt termékekről és a fizetendő árról készült számlát kiállítja a Szolgáltató.

 

Élelmiszer termék

 

A Szolgáltató élelmiszer termékként az emberi fogyasztásra szánt, illetve arra alkalmas feldolgozott, vagy részben feldolgozott állati, vagy növényi eredetű termékeket határozza meg, melyek lehetnek tartós élelmiszerek, frissáruk, vagy fagyasztott élelmiszerek. Ezen kívül élelmiszer terméknek minősülnek az italok, így az ásványvizek, üdítők, gyümölcsitalok, energiaitalok és az alkoholos italok, továbbá a vitaminok, táplálék kiegészítők és a vegyiáruk is.

 

Nem-élelmiszer termék

 

Nem-élelmiszer termékek a jelen ÁSZF vonatkozásában a háztartási kis-és nagy gépek, a szórakoztató elektronikai cikkek és egyéb lakásfelszerelési termékek, konyhai és étkezőeszközök, a kerti gépek és szerszámok, szezonális bútorok, játékok.

 

Normál (kisméretű) csomag

 

Minden olyan csomag, amelynek súlya nem haladja meg a 40 kg-t.

 

Nagyméretű csomag

 

Nagyméretű csomagnak minősül minden olyan termék melynek súlya meghaladja a 40 kg-ot, háztartási nagygép (hűtőszekrény, fagyasztó, mosógép, szárítógép, mosogatógép, tűzhely, beépíthető eszközök), klíma, matrac, bútor, kerti bútor, fitnesz gép, kerékpár.

II.Az Auchan Online Áruház használata

 

1.Belépés az Online Áruházba

 

1.1. Amennyiben a Fogyasztó igénybe kívánja venni az Online Áruház szolgáltatást, úgy az online.auchan.hu internetes felületre kell belépnie.

 

1.2.  A belépést követően megjelenik az Online Áruház kínálati felülete. Ezen a felületen találhatóak meg mindazon termékek, amelyeket az Auchan Magyarország Kft. a fogyasztók számára elektronikus úton megvásárláshoz hozzáférhetővé tesz.

 

FIGYELEM! Egyes, az Auchan Magyarország Kft. áruházaiban elérhető akciók (így például egy meghatározott vásárolt mennyiség mellett egy ajándék termék adása, azaz  1+1; 2+1; 3+1), az Online Áruházban jelenleg nem elérhetők.

 

1.3. Az Online Áruház kínálati felületén a Fogyasztó regisztráció nélkül is szabadon böngészhet, akár egy adott termékre való rákereséssel, akár a felület bal oldalán elhelyezkedő termékcsoportok közül történő kiválasztással. 

 

1.4.   A termékek fényképpel és az alábbi tájékoztatással szerepelnek:

 

 • a termék megnevezése
 • a termék kiszerelése (súlyban/tömegben, vagy darabszámban kifejezve)
 • a termék fogyasztói ára forintban
 • a termék egységára (darabra, kilogrammra vagy literre vetítetten).

 

FELHÍVJUK VÁSÁRLÓINK FIGYELMÉT, HOGY AZ ONLINE ÁRUHÁZBAN TALÁLHATÓ ÁRAK A HAGYOMÁNYOS BOLTI ÁRAINKHOZ KÉPEST ELTÉRHETNEK!

 

1.5.  A termékre történő kattintással a termékről bővebb tájékoztatást tekinthet meg. A „Tovább a részletekre” gombra kattintással tekinthető meg az adott termékre vonatkozó termék adatok, ellenőrizni lehet az áruházi készletet (kapható-e a termék a választott áruházban), illetve itt is megjelenik a termék  fogyasztói ára.

 

1.6.  Az Online Áruház felületen minden ár forintban kerül feltüntetésre a termék mellett és magába foglalja az áfát (bruttó ár). Az itt megjelenített ár nem tartalmazza az esetlegesen felmerülő egyéb költségeket, mint például a házhoz szállítás díját.

 

1.7.  Az Online Áruház felületen egy alkalommal megjelenik az ún. sütik használatára vonatkozó tájékoztatás, amelyet a Fogyasztó az „elfogadom” gombbal vesz tudomásul.

 

1.8.  Ezen a felületen keresztül lehet bejelentkezni, regisztrálni, itt adható meg a szállítási címből az irányítószám és a település, illetve innen keresztül is elérhető az a kosár, amibe a kiválasztott termékek és az összesen fizetett ár is feltüntetésre kerül, továbbá a kiszállítási időpontokat feltüntető oldal. Ezek eléréséhez azonban regisztrálni, illetve regisztrációt követően belépni szükséges.

 

 

2.A vásárlás menete

A.Regisztráció

2.1.  A Fogyasztónak a kiválasztott termékek megrendelésének feladásához regisztrációval kell rendelkeznie.

 

2.2.  A regisztráció

 

A Fogyasztó döntése alapján Facebook, vagy Google profiljával is regisztrálhat  a megfelelő lehetőségre való kattintással.

 

Amennyiben e-mail címével szeretne regisztrálni, első lépésben a  Fogyasztónak az e-mail címét kell megadnia (ezen kap értesítéseket, ide küldi a Szolgáltató többek között a megrendelés visszaigazolását és a számlát), illetve egy betűkből, számokból álló, legalább hat jegyű jelszót és annak megerősítését.

 

A továbblépéshez el kell fogadni az Adatvédelmi tájékoztatót, mely megtekinthető az elfogadásnál lévő „Adatvédelmi tájékoztató, illetve az oldal alján elhelyezett Adtavédelmi tájékoztató ” linkre kattintással – ez utóbbi bármikor megtekinthető, külön regisztráció nélkül is az oldal láblécében.

 

Második lépésben az alábbi adatokat kell megadni:

 

 1. teljes név (vezetéknév, utónév (nevek), esetleges előtagok (ifj., id., dr., özv.)
 2. az előzőleg beírt e-mail cím itt automatikusan megjelenik
 3. telefonszám – az a szám, amelyen a Fogyasztó elérhető.

2.3. Amennyiben a Fogyasztó már rendelkezik Bizalomkártyával. vagy Auchan kártyával (mely az ONEY Kft. által kibocsátott hitelkártya és tartalmazza a Bizalomkártya funkciót is), itt bejelölheti, hogy melyiket kívánja pontgyűjtésre használni, valamint meg kell adnia a kártya számát.

 

2.4.  Amennyiben a Fogyasztó regisztrációval kezdi meg a vásárlási folyamatot, úgy a böngésző bezárása után nem veszti el a kosara tartalmát, így amikor újra megnyitja az online áruház oldalát, folytatni tudja a vásárlását.

 

2.5. Az online regisztráció további feltétele, hogy a Fogyasztó a Szolgáltató mindenkori hatályos ÁSZF-ét és Adatvédelmi tájékoztatóját is megismerje, illetve azt elfogadja.

 

2.6. Amennyiben a Fogyasztónak az ÁSZF-fel kapcsolatban a vásárlás folyamán bármilyen kérdése merül fel, úgy a Gyakran Ismételt Kérdések oldalon (www.online.auchan.hu/GYIK) találhat tájékoztatást, illetve a Szolgáltató InfoCenterétől (a +36 (80) 10-90-10 telefonszámon, illetve az info@auchan.hu  e-mail címen) kérheti azt.

 

2.7.  A megadott adatok pontosságáért, illetve valódiságért a Fogyasztó felel. Amennyiben minden kötelezően kitöltendő adat kitöltésre került, a regisztráció következő lépéseként a Fogyasztónak ellenőriznie kell az általa megadott adatokat. A kötelezően kitöltendő adatokat az Auchan Magyarország Kft. rendszere kizárólag formailag ellenőrzi.

 

2.8.  A regisztráció véglegesítéséhez a Szolgáltató a Fogyasztó által megadott e-mail címre egy linket küld, melyre a Fogyasztónak rá kell kattintania, ezáltal érvényesítve a regisztrációt.

 

2.9.  A regisztráció befejezését követően véglegesíthető a megrendelés. Az eddig megadott adatok ugyanabban a formában megmaradnak, így a kosár tartalma, illetve a szállítás és a számlázási cím is.

 

2.10. A regisztrációs adatok bármikor módosíthatók a „Beállításaim” menüpont alatt.  Amennyiben a Fogyasztó elfelejti jelszavát, új jelszót kérhet a regisztrált e-mail címével.

 

2.11. A regisztráció bármikor törölhető, ez esetben a Fogyasztó adatait a Szolgáltató törli. A folyamatban lévő megrendelések ezáltal szintén törlődnek, a Szolgáltatónál azonban a számviteli és adójogszabályok előírásainak megfelelően a törvényes határidőig a számlaadatok megőrzésre kerülnek.

 

B.A termékek kiválasztása

 

2.12. A termékek kiválasztása történhet egy adott termékre való rákereséssel a „Kereső” segítségével, vagy akár a felület bal oldalán elhelyezkedő termékcsoportok közül történő kiválasztással. Bármelyik módszer kerül kiválasztásra, az eredmény egy terméklista lesz, amely vagy azonos keresési feltételeknek megfelelő, vagy pedig azonos termékkategóriában szereplő termékeket tartalmaz (pl. akciós termékek, vagy pl. tejtermékek).

 

2.13. A terméklistában a termék mellett szerepel a megrendelni kívánt mennyiség kitöltéséhez szükséges mező,  illetve egy „kosárba” feliratú gomb, amelyre való kattintással a termék a kosárba kerül.

 

2.14. Amennyiben a termékkel kapcsolatos döntés meghozatalában több termékinformációra van szükség, akkor a termék megnevezésére kattintva megjelenik a terméklap, ahol ezek az információk elérhetőek. Ezen kívül egyes termékeknél lehetőség van a terméket bemutató rövid videó lejátszására, a képre történő kattintással és az ehhez kapcsolódó sütik elfogadásával​. 

 

2.15. A terméklapon is szerepel a „Kosár” gomb, illetve a mennyiségválasztó mező és a termék itt is „Kosárba” helyezhető.

 

2.16.Kizárólag a „Nem élelmiszer” termékek esetében a terméklapon megjelenik a legkorábbi szállítási dátum is.

 

2.17. A kosár tartalma az oldal fejlécében található kosár ikonra húzva az egeret megtekinthető és a kosárban lévő termékek törölhetők. A kosár végoldal a fejlécben található kosárra kattintással érhető el.

 

2.18. A kosárban helyezett termékek függvényében maximum kettő kosár kerül létrehozásra.

 

Az egyik „Kosár Auchan szállítással” élelmiszer termékeket tartalmaz, amelyeknek a kiszállítási területe Budapest és Budapest vonzáskörzete (lásd D. pont). Ezen kosár tartalmát az Auchan Magyarország Kft saját futárszolgálata teljesíti.

 

2020. július 21-től országosan rendelhetők az ún. Tartós Fogyasztási Cikk (TFC) termékek, így a szárazáruk, konzervek, illatszerek, vegyi termékek. A TFC termékek kiszállítását vagy a Szolgáltató, vagy a Kisméretű csomag szállító végzi.

 

A második kosár „Kosár futár szállítással” nem élelmiszer, illetve TFC termékeket tartalmaz, melyek kiszállítási területe Magyarország minden irányítószámmal rendelkező települése, és ezen kosár kiszállítása külső futárszolgálat bevonásával történik.

 

2.19. A termék megjelenítése melletti mezőben a lenyíló menüre való kattintással, vagy a mennyiség beírásával a megrendelni kívánt termék mennyiségét módosíthatja, a Fogyasztó ennek kitöltésével választja ki a terméket.

 

2.20. A Kosár tartalma egy újabb termék kiválasztásával frissül.

 

2.21. A Kosár tartalma – azaz a megrendelés - módosítható a lenyíló menüből választható termékmennyiségek alapján – például téves mennyiség megadása miatt, illetve téves termék kiválasztása esetén törölhető a megfelelő  „x” gombra történő kattintással. A módosítás, valamint a megrendelés törlése saját autós, Auchan szállítás esetén mindaddig lehetséges, ameddig a megrendelés "nyitott" státuszban van, vagyis a házhozszállításhoz szükséges kosár az  összekészítési fázist el nem éri. Ez a folyamat. A kiszállítást megelőző nap 19:00-kor aktiválódik.

 

FIGYELEM! Miután a TFC és nem élelmiszer termékek országos, külsős futáros kiszállítás esetén a megrendelést követően azonnal  lezárásra kerülnek, a megrendelés nem  módosítható, kizárólag az InfoCenter hívásával lehet a megrendelést lemondani ameddig a rendelés összekészítése nem kezdődik meg. Amennyiben ez elmarad, a megrendelést a Szolgáltató teljesíti, a Fogyasztó ekkor a házhozszállításkor dönthet a megrendelés átvételéről.

 

2.22. KIZÁRÓLAG ÉLELMISZER TERMÉKEK ESETÉBEN: amennyiben a kiválasztott termék alatt „Helyettesítő termék” mező is szerepel, a Fogyasztónak lehetősége van olyan terméket megjelölni, amit az eredetileg kiválasztott termék hiánya esetén a Szolgáltató kiszállítási munkatársa - a továbbiakban Házhozszállító kiszállíthat.

 

TFC és nem-élelmiszer termékek esetében helyettesítő termék megjelölése nem lehetséges.

 

2.23. Tekintettel arra, hogy a megrendeléskori állapot és a kiszállítás napján elérhető kínálat között eltérés lehet, érdemes helyettesítő terméket megjelölni. Amennyiben a Fogyasztó nem jelöl meg helyettesítő terméket, az Auchan Magyarország Kft. jogosult a kiszállítás alkalmával ilyet felajánlani, amely lehetőséget a Fogyasztó nem köteles elfogadni, azt visszautasíthatja.

 

FIGYELEM! Amennyiben van helyettesítő termék, annak árát az Auchan Magyarország Kft. a rendelés összekészítése során zároltathatja Fogyasztó bankszámláján. A zárolás mindaddig fennáll, ameddig a Fogyasztó a terméket ki nem fizeti, vagy azt visszautasítja.

 

2.24. A Fogyasztó a választott kiszállítás időpontjától függetlenül, minden esetben a megrendeléskori árat fizeti meg, vagyis az ár esetleges módosulása (például akció lezárulása) a megrendelést követően nem hat ki a megrendelt termék árára, Amennyiben  a Fogyasztó az adott megrendelést módosítja, a módosított termékek vonatkozásában a rendelés-módosítás időpontjában aktuális ár válik érvényessé. Azon termékek ára, melyeket a Fogyasztó nem módosít az adott megrendelésben változatlan marad az eredeti megrendeléskori áron. 

 

2.25. Amennyiben a Fogyasztó az általa megvásárolni kívánt termékeket kiválasztotta, a Kosárba helyezte, és nem kíván több terméket kiválasztani, a „Megrendelem” gombra történő kattintással lép tovább.

 

2.26 Bizonyos termékkategóriákban (pl. ásványvizek) a Szolgáltató meghatározza az egy Fogyasztó által a termékkategóriában súly alapján rendelhető maximális mennyiséget. Ilyen esetben  az Auchan Online áruházban egy megrendelés alkalmával az adott termékekből az összesen megjelölt súly felett nem lehetséges rendelést leadni.

 

2.27. 2019. március 11-től 500 kg feletti súlyú rendelés esetén minden megkezdett 500 kg felett 1 000 Ft – ezer forint – súlyfelárat számít fel a Szolgáltató.

 

C.A szállítási időpont megadása

 

2.28. A szállítási időpont megadása eltérő módon és időkapukban történik az „Élelmiszer” és a „Nem élelmiszer” és TFC termékek esetén.

 

2.29. A kiszállítási időponthoz szükséges megadni a kiszállítási irányítószámot, melyet az oldalon a felső menüben egyszerűen meg lehet tenni. Az itt megadott irányítószám az „Élelmiszer” és a „Nem Élelmiszer” termékekre is érvényes.

 

2.30. Élelmiszer termékek esetén a bejelentkezést követően a Fogyasztó az alábbi opciók közül választhat azon időpont megjelölésénél, amelyen belül kéri az általa kiválasztott termékeknek a Szolgáltató részéről történő kiszállítását:

 

- két órás időtartam,

- öt órás időtartam,

- napi időtartam.

 

A napi időtartamon belüli kiszállítási időpontról a Házhozszállító tájékoztatja a Fogyasztót az általa megjelölt  értesítési módon.

 

Az időpont kiválasztásához a „Mikor szeretné megkapni?” cím alatt a „Kiválasztom az időpontot” gombra kell rákattintani, vagy a vásárlási folyamat megkezdése előtt a fejléc alatti sávban található kiszállítás időpontja ablakban lehet kiválasztani a megfelelő időpontot.

 

A képernyőn megjelennek zöld mezőkben mindazon időpontok, amelyeken belül kérhető a szállítás. Az időpont a rendeléstől számított két (2) héten belül időtartamra kérhető.

 

A mezőkben az időpontok függvényében változó mértékű házhozszállítási díj is szerepel – az eltérés a távolság és az időpont népszerűsége alapján változik.

 

FIGYELEM! 2020. április 25-től a 10.000 Ft-ot el nem érő megrendelések esetében a Szolgáltató egy fix díjat vezet be. Erről a képernyő felső részén szerepel tájékoztatás. Az időpont kiválasztása lapon a 10.000 Ft feletti megrendelések árai láthatóak, amelyek a megrendelés véglegesítésével módosulnak, amennyiben a kosár tartalma nem éri el a 10.000 Ft értéket, a mindenkori fix díj fizetendő. A kosár oldalon látható a megrendelés kiszállításának pontos díja.

 

Kizárólag azon időpontok és szállítási díjak választhatók, amelyek a képernyőn szerepelnek, ettől eltérni nem lehet. A már nem választható időpontok „megtelt” megjegyzéssel szerepelnek.

 

A kiválasztott időtartamot a „Kiválasztom” gombra kattintással lehet elfogadni, ekkor ismét az az oldal jelenik meg, ahonnan az időablak kiválasztását indította a Fogyasztó. 

 

2.31. Nem élelmiszer termékek esetén a kiszállítási időpontok minden termék terméklapján fel vannak tüntetve. Ezen kívül a kosárban található fix kiszállítási időre vonatkozó információ a mérvadó.

 

 

FIGYELEM! Egyes nagyméretű, vagy nagysúlyú nem élelmiszer termékek, továbbá a szállítási címek távolsága, illetve nehezebb elérhetősége esetében a Szolgáltató egyedi szállítási költséget számol fel. A szállítási költség nem a termék terméklapján jelenik meg, hanem a fizetési folyamat során kerül kiszámításra és a megrendelés véglegezése előtt jelenik meg a fizetendő díj!

 

D.A rendelés feladása- szállítási és számlázási cím megadása

 

2.32. Amennyiben a Fogyasztó megkezdte a vásárlást az Online Áruházban, azonban még nem jelentkezett be, itt megteheti, kosarának tartalma változatlan formában megmarad.

 

2.33. Nem élelmiszer, illetve 2020. július 21-től TFC termékek országosan rendelhetők, a friss, hűtött, vagy fagyasztott élelmiszer termékek azonban jelenleg kizárólag Budapesten és azon Pest megyei helységekben, amelyek ekként szerepelnek a házhozszállítási címek listájában.

 

A Szolgáltató fenntartja a kiszállítási körzetek, illetve címek módosításának jogát, melyről a Fogyasztóknak tájékoztatást ad.

 

2.34. A körzet megadása a vásárlási folyamatban bármikor megtehető, azonban időablak foglalása csak ezen információ megadása után lehetséges. A szállítás helyszínére vonatkozó adatot a Fogyasztó az Online Áruház kínálati oldalain fenn elhelyezkedő gombra való kattintással irányítószám alapján adhatja meg. Amennyiben a vásárlási folyamat végén kívánja megadni a kiszállítási körzetet, úgy a „Megrendelem” gombra kattintás után a „Hová kéri csomagját?” menü alatt válik elérhetővé a szállítási címre vonatkozó adatlap, melynek kitöltésével adja meg azt a nevet és címet, amelyre a kiválasztott termékek szállítását kéri.

 

 2.35. Amennyiben „Élelmiszer” és „Nem élelmiszer/TFC” termékek kerülnek megrendelésre, úgy a fizetési, számlázási és szállítási adatokat a két rendelésre vonatkozóan külön-külön kell meg adni.

 

FIGYELEM! 2020. július 21-ét követően a Szolgáltató nem-élelmiszer rendeléseket két telephelytől is teljesíthet, Üllőről, illetve Törökbálintról. Bizonyos termékek adott esetben csupán az egyik telephelyen vannak raktáron, a rendelést ezért időnként két helyről szállítja ki a Szolgáltató. Ilyen esetben a rendelés során a Kosárban a nem-élelmiszer termékek két alszekcióra bontva jelennek meg - egy "Központi raktár" és egy "Törökbálinti telephely" szekcióra. A Kosár tartalmának elfogadása, a továbblépés, illetve a fizetés, e-mail megerősítés ugyanúgy működik, a Fogyasztónak egyszer kell a megrendelési folyamaton végig haladnia. Ugyanakkor ilyen két részre bontott rendelések esetén a Szolgáltató két részletben teljesíti a házhozszállítást, két részszámlával. 

 

2.36. Ha az irányítószámot és a települést már kitöltötte korábban a fő oldalon, itt az automatikusan megjelenik a kiszállítási körzet és csak a pontos szállítási címet kell megadni, vagy kiválasztani, amennyiben korábban már volt kiszállítási cím rögzítve.

 

2.37. Az adatlapon minden adat kitöltése kötelező, kivéve a hírlevélre feliratkozás, mely önkéntes alapon kitöltendő mező.

 

2.38. Az adatlap alapértelmezése úgy került beállításra, hogy a számlázási cím megegyezik a szállításhoz megadott címmel. Amennyiben a kettő eltér, akkor a szállítási cím megadása alkalmával a Fogyasztónak figyelnie kell arra, hogy a számlázási cím külön kerüljön kitöltésre.

 

2.39. Lehetőség van céges számlázási címet megadni, azonban a cégnévre vásárolt termékekre adott esetben eltérő szabályok vonatkozhatnak, melyek a jelen ÁSZF-ben külön-külön feltüntetésre kerülnek (pl. fogyasztót megillető jogok, Bizalompontok jóváírása/beváltása, békéltető testületi jogorvoslati lehetőség).

 

FIGYELEM! A számlát a Szolgáltató a Fogyasztó által kitöltött adatok alapján állítja ki. Ezért nagyon fontos a számlázási adatok pontos kitöltése. A számla kiállítását követően a Szolgáltatónak nem áll módjában a korábban kiállított számla helyett más névre számlát kiállítani. Kizárólag a hiányosan vagy tévesen megadott adatok javítására van lehetőség. 

 

2.40. Áruházi átvételi pontokon történő átvétel Élelmiszer termékek esetén

 

A Fogyasztónak a fentieken túlmenően lehetősége van több áruház közül választania, ahol online megrendelt termékét az általa kiválasztott időpontban átveheti. Ezen áruházi átvételi pontok szerepelnek a megjelölhető irányítószámok listáján. A megrendelések átvétele ezeken a pontokon az áruházi nyitva tartás időtartama alatt vehetők át, amennyiben az áruház ünnepnap miatt zárva tart, úgy az átvétel sem választható.

 

Nem élelmiszer termékek esetén ez az opció nem választható.

 

2.41. Amennyiben minden adat kitöltésre került, a „Kész vagyok” gombra kattintással lehet továbblépni. A rendelést ekkor is lehetséges módosítani, a kosárba való visszalépéssel a kiszállítást megelőző nap este 19 óráig.

 

E.Bizalomkártya

 

2.42. A fizetési mód kiválasztását megelőzően van lehetősége a Fogyasztónak megjelölni azt, hogy rendelkezik-e az az Auchan Magyarország Kft. által kibocsátott Bizalomkártyával, illetve olyan Auchan kártyával, amely a Bizalomkártyát is magába foglalja, illetve a jogi személyek által igénybe vehető Business Bizalomkártyával – a továbbiakban együttesen Bizalomkártya. Amennyiben igen, lehetősége van a mindenkori Bizalomkártya-szabályzat (https://bizalomkartya.auchan.hu/szabalyok - Általános részvételi feltételek) szerint a vásárlás után pontot gyűjteni. Ehhez a felületen meg kell adni a Bizalomkártya 13 jegyű azonosítóját, illetve Auchan kártya esetén a kártyaszámot a regisztráció során, vagy a „Beállításaim” menüpont alatt.

 

2.43. A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy a Bizalomkártya – pontgyűjtéshez történő, - használata esetén a vásárlásról számlát az Auchan Magyarország Kft. kizárólag a Bizalomkártyához regisztrált névre állít ki.  Amennyiben tehát a Fogyasztó saját Bizalomkártyáját adja itt meg, azonban a számla kiállítását más személy nevére kéri, a Szolgáltató ez esetben is kizárólag a Fogyasztó nevére állíja ki a számlát és írja jóvá a Bizalomkártyáján a pontokat.

 

2.44. Az előző ponthoz hasonlóan, amennyiben a Fogyasztó a számlázási adatok megadása során jogi személy nevét adja meg a számlázáshoz, annak nevére kéri a számla kiállítását, tudomásul veszi, hogy a vásárlás után járó Bizalompontok kizárólag a Fogyasztó által megadott Bizalomkártyán kerülnek jóváírásra. Amennyiben a fogyasztó rendelkezik Business Bizalomkártyával, úgy annak számát adhatja meg és az adott jogi személy nevére kerül kiállításra a számla.

 

2.45. A Fogyasztónak az átvételkor is lehetősége van más Bizalomkártya használatára, azonban tudomásul veszi, hogy ebben az esetben is ezen a kártyán kerülnek jóváírásra a Bizalompontok, illetve, hogy pontok felhasználása a másik kártyáról nem lehetséges.

 

F.Fizetési mód kiválasztása

 

2.46. A „Rendelés feladása” oldalon választható ki, hogy mikor szeretne a Fogyasztó fizetni – a fizetésért a Szolgáltató külön díjat nem számít fel, vagyis az ingyenes.

 

2.47.  Itt az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat Élelmiszer termékek esetén:

 

 1. Az átvételkor (a Házhozszállítónak) az alábbi kártyákkal

 

 • bankkártyával (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Electron)
 • Auchan kártyával.

 

A Fogyasztó ebben az esetben utólag, a megrendelt termékek átvételekor esedékes fizetést választja.

 

Ennek előnye, hogy a Fogyasztó kizárólag a megrendelt (illetve helyettesítő) és átvett termékeket fizeti ki a Házhozszállítónak.

 

FIGYELEM! Az utánvétes fizetéssel leadott rendelést utóbb nem lehet úgy módosítani, hogy a Fogyasztó a fizetési módot online fizetési módra (ld. b. pont) változtassa.

 

 1. Azonnali fizetés (rendeléssel egyidejűleg) az alábbi kártyákkal

 

 • bankkártyával (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Electron)
 • SimplePay internetes szolgáltatás, vagy mobil alkalmazás igénybevételével,
 • Auchan kártyával.

 

A Fogyasztó ez esetben a megrendelést követően azonnal, előre fizeti meg az általa megrendelt termékeket.

 

FIGYELEM! Ezen fizetési módot a Fogyasztó esetleges sikertelen fizetést követően megváltoztathatja utánvétes fizetésre (ld. a. pont).  Ebben az esetben a fizetéskor zárolt összeget a Fogyasztó pénzintézete az általa meghatározott időtartamot követően feloldja és a Fogyasztónak elegendő az átvételkor fizetnie.

 

 

2.47.1. Nem élelmiszer termékek esetén átvételkor az alábbi fizetési lehetőségek közül választhat:

 

 • bankkártyával (Visa, Mastercard, Maestro, American Express, Electron)
 • SimplePay internetes szolgáltatás, vagy mobil alkalmazással
 • készpénzzel a futárnak.

 

2.48. Az internetes kártyaelfogadás biztonságának további növelése érdekében az OTP Bank bevezette a Verified by Visa/MasterCard Secure Code (VbV/MSC) szolgáltatást. A szolgáltatás lényege, hogy a kártyabirtokos részére a fizetésre használt kártyát kibocsátó bank megad valamilyen plusz azonosítási lehetőséget, amely a tranzakció során ellenőrzésre kerül, és egyértelműen azonosítja a kártyát használó személyt.

 

Amennyiben a Fogyasztó kártyáját kibocsátó banknál nem elérhető a VbV/MSC szolgáltatás, vagy a Fogyasztó azt nem igényelte, a fizetési folyamat nem változik.

 

2.49. Online fizetési opció esetén az áruház átirányítja a Fogyasztót a Simple Pay oldalára, ahol megadja kártyájának adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód), és megtörténik a vásárolt áruk/szolgáltatások ellenértékének kiegyenlítése.

 

Amennyiben a Fogyasztó pénzintézete rendelkezik a VbV/MSC szolgáltatással, és ezt igénybe veszi, a fizetési tranzakció folyamata megváltozik.

 

A Fogyasztónak kártyája adatait (kártyaszám, lejárati dátum, érvényesítési kód) továbbra is Simple Pay fizetőfelületén kell megadnia. Ezt követően azonban a Bank automatikusan átirányítja a Fogyasztót a kártyáját kibocsátó bank megfelelő oldalára, ahol végre kell hajtania az azonosítási eljárást.

 

 A sikeres azonosítást követően a fizetési tranzakció folytatódik, A Fogyasztó értesítést kap a tranzakció sikerességéről, és visszairányításra kerül az online áruházi felületre. Amennyiben az azonosítást nem tudja végrehajtani, a tranzakció sikertelenül zárul.

 

2.50. A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy Élelmiszer termékek esetén a készpénzes fizetésre a házhoz szállításkor nincs lehetőség, az nem választható. Ez az opció kizárólag a Nem élelmiszer jellegű termékek esetén érvényes.

 

2.51. A Fogyasztó minden esetben a megrendeléskori árat fizeti meg, vagyis az ár esetleges módosulása a megrendelést követően nem hat ki a megrendelt termék árára, kivéve, ha a Fogyasztó a megrendelésben utóbb a termék mennyiségét megváltoztatta, mely esetben ez számít megrendelésnek és a módosítás időpontjában érvényes árat kell megfizetnie. A fizetendő árról a kosár jóváhagyásakor győződhet meg.

 

2.52. A fizetési mód kiválasztását követően a Fogyasztónak rá kell kattintania az „Elfogadom a felhasználási feltételeket” gombra, ezzel lehetséges a továbblépés, a „Rendelés leadása” mezőre való kattintással.

 

2.53. A rendelés leadásával a Fogyasztó tudomásul veszi azt, hogy az azonnali fizetéssel, illetve az átvételkori fizetés kiválasztása esetében a fizetésre vonatkozó nyilatkozata megadásával létrejön Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződés, és a szerződés megkötése részéről fizetési kötelezettséget von maga után.

 

G.Fizetés

a) Átvételkor történő fizetés választása

2.54. Amennyiben a Fogyasztó a fizetés módjaként az átvételkor, a Házhozszállítónál történő fizetést választotta, úgy a megrendelése akkor válik véglegessé, illetve a Felek a szerződést akkor kötik meg, amikor a házhozszállítást követően a megrendelést a Fogyasztó átveszi és az átvett termékek értékét bankkártyájával vagy készpénzzel (nem élelmiszer termékek esetén) kifizeti.

 

2.55. Élelmiszer termékek esetén a Házhozszállító átadja a Fogyasztónak a megrendelt és leszállított termékeket tartalmazó szállítólevelet, és felhívja a figyelmet azokra a termékekre, amelyeket a Fogyasztó megrendelt, de nem voltak készleten a Házhozszállítás időpontjában, és ezért nem kerültek leszállításra, illetve helyettük helyettesítő termék került szállításra.

 

2.56. A Fogyasztó ebben az esetben jogosult választani, hogy a termékeket a Házhozszállító által szállított összetételben és mennyiségben veszi át és fizeti ki, vagy nem veszi át a helyettesítő terméket. Erre abban az esetben is lehetősége van, amennyiben az Online Áruház felületen a helyettesítő terméket egyébként elfogadta.

 

2.57. Amennyiben a Fogyasztó véglegesítette az általa átvenni és kifizetni kívánt termékek listáját, úgy a Házhozszállító véglegesíti a szállítást és elindítja a fizetési folyamatot.  A fizetés úgy történik, hogy a Fogyasztó bankkártyáját a Házhozszállító képviselőjének adja át a fizetési folyamat lefuttatása érdekében, vagy Paypass-szel működő kártya esetén azt személyesen a Házhozszállítónál lévő terminálhoz érinti.

 

2.58. A fizetéshez használható kártyák: Mastercard, VISA, Maestro, American Express, Electron.

 

2.59. A fizetésről a Házhozszállító e-számlát állít ki.

 

FIGYELEM! Amennyiben a Fogyasztó ez a fizetési módot választja, és az átadáskor derül ki, hogy a címen kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik, úgy az átadást a házhozszállító munkatárs köteles megtagadni.

 

b) Online kártyás fizetés

Az online fizetés kiválasztásával a Szolgáltató oldaláról a Simple Pay oldalára lép a Fogyasztó, és ezen az oldalon keresztül hajtja végre a fizetést.

 

FIGYELEM! Az érvényben lévő hatósági előírások betartása érdekében és azoknak megfelelve munkatársaink csak kontaktusmentesen adhatnak át rendelést olyan helyszínen, illetve címen, ahol a kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik.

 Ezért ilyen esetben a

 „Kontaktusmentes átadást kérek” szöveg feltüntetése a megjegyzés rovatban kötelező!

 Egyéb esetben a Fogyasztó dönthet, arról, hogy kontaktmentes átadást kér-e, azonban a „Kontaktusmentes átadást kérek” szöveg feltüntetése a megjegyzés rovatban ekkor is kötelező!

 Mindkét esetben kizárólag az online előre fizetés választható, átadáskori fizetési lehetőség esetén  nem biztosítható a kontaktmentes átadás.

 Amennyiben a Fogyasztó nem jelöli be az igényét, és az átadáskor derül ki, hogy a címen kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik, úgy az átadást a házhozszállító munkatárs köteles megtagadni.

 

2.60. Az online fizetés elsődleges feltétele, hogy a Fogyasztó fizetésre használni kívánt kártyája ilyen jellegű fizetésre alkalmas legyen, vagyis azt a kártyakibocsátó pénzintézet erre a célra is alkalmas kártyaként bocsássa ki, továbbá, hogy a kártya érvényességi ideje a Fogyasztó által megjelölt szállítási/átvételi időpontban még ne járjon le. Ezt az online fizetést megelőzően az online fizetési rendszer ellenőrzi és elutasítja azt a kártyát amely a fentebbi feltételeknek nem felel meg.

 

2.61. A Fogyasztónak a fizetéshez meg kell adnia a fizetéshez használni kívánt kártya alábbi adatait:

 

 • kártya száma
 • a kártyabirtokos neve
 • a kártya érvényessége
 • a kártya hátoldalán szereplő 3 jegyű biztonsági kód

 

A fizetés során beírt adatokat az Auchan Magyarország Kft. nem tárolja, azokat az adott fizetéskezelő cég kezeli és a pénzügyi szolgáltatók adatvédelmi rendelkezései vonatkoznak ezekre az adatokra.

 

A megadott adatokat a Fogyasztónak meg kell erősítenie, ezt követően visszakerül az Online Áruház oldalára. A fizetéssel a megrendelt termékek árát zárolja a pénzintézet, azt még nem vonja le. A foglalás megtörténtéről a fogyasztó e-mail üzenetet kap. A terhelés kizárólag az átvétellel történik meg, a Házhozszállító közreműködésével.

 

Amennyiben a Fogyasztó módosítja a rendelést, úgy a korábbi és a módosított rendelés összegének különbözete szintén zárolásra kerül kártyaszámláján. Erről e-mail értesítést kap.

 

Amennyiben a megrendelt termék helyett a Szolgáltató helyettesítő terméket tud kiszállítani a Szolgáltató, melynek ára magasabb a megrendelténél, úgy a különbözet ismét zárolásra kerül, és a zárolásról ún. technikai e-mail üzenetet kap a Fogyasztó a megrendelés összekészítését követően. Amennyiben a helyettesítő termék olcsóbb, arról nem kap a Fogyasztó e-mail üzenet.

 

Amennyiben az olcsóbb helyettesítő termékkel együtt veszi át a Fogyasztó a megrendelést, vagy nem fogadja el a helyettesítő terméket, úgy értelemszerűen a csökkent árat fizeti ki és a zárolt különbözetet a számlavezető pénzintézete oldja fel.

c) Fizetés a SimplePay rendszeren keresztül

2.62. A Szolgáltató 2020. november 5-től lehetőséget biztosít a Fogyasztónak az OTP MOBIL Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság – a továbbiakban OTP Mobil Kft. (1143 Budapest, Hungária krt. 17-19.; cégjegyzék száma: 01-09-174466) által üzemeltetett SimplePay rendszerbe történő bejelentkezéssel történő fizetésre.

Ebben az esetben a kártyaadatok (kártya száma, lejárati dátuma, CVV kódja, bankkártyán szereplő név) elmentése az OTP Mobil Kft. SimplePay felületén történik és az OTP Mobil Kft. a kártyaadatokat a PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), vagyis az online fizetések biztonságát, és a kereskedelmi tevékenység megbízhatóságát garantáló tanúsítványnak megfelelően tárolja biztonságos környezetben.

 

2.62.1 A fizetés a SimplePay weboldalán történik. A Fogyasztó az Adatkezelési Tájékoztatóban tudomásul veszi, hogy amennyiben a SimplePay rendszerrel/alkalmazással kíván fizetni, úgy a Szolgáltató, mint adatkezelő az Auchan Online áruház rendszerében tárolt, a Fogyasztó által megadott személyes adatokat (név, cím, e-mail cím) átadja az OTP Mobil Kft-nek, mint adatfeldolgozónak.

 

2.62.2 A SimplePay Szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban a Fogyasztót  az OTP Mobil Kft.-vel szemben külön díj nem terheli.

 

2.62.3 A kártyaadatokhoz biztonsági okokból és a kártyatársasági előírásoknak megfelelően a Szolgáltató nem fér hozzá. A Szolgáltató egy kódolt azonosítót (tokent) kap, amit a későbbi vásárlások során történő online fizetéseknél kerül felhasználása. 

 

A Szolgáltató bankkártya adatot nem rögzít vagy tárol!

 

2.62.4 A SimplePay szolgáltatás igénybevételének menete

a) A Fogyasztó a Szolgáltató online felületén összeállítja megrendelését.

b) Ezt követően lép tovább a Fogyasztó a „Fizetés” gombra kattintással az OTP Mobil Kft. által üzemeltetett biztonságos online fizetési felületre, a SimplePay rendszer oldalára.

c) A Fogyasztó a SimplePay felületen megadja a kártyaadatait, melyek helyességét köteles ellenőrizni. A kártyaadatok megadása közvetlenül a banki rendszerben történik, a Szolgáltató ezen adatokat nem látja, nem tárolja, nem fér ezekhez hozzá.

d) Az adatok kitöltését és jóváhagyását követően a tranzakció feldolgozása elindul a banki feldolgozó rendszerekben.

e) A  fizetés végezetével a rendszer automatikusan visszairányítja a Fogyasztót a Szolgáltató online áruházába.

f)   A fizetés eredményéről a Fogyasztó e-mail útján értesítést kap a SimplePay rendszertől is.

 

2.62.5 Amennyiben a Fogyasztó kártyaadatait későbbi fizetés céljára a fizetési folyamat során elmenti, úgy ezen kártyaadatok szintén a banki rendszerben kerülnek közvetlenül tárolásra.

 

Figyelem! A Maestro és Visa Electron kártyák esetében a kibocsátó bank határozza meg a kártya internetes használatát. A SimplePay rendszer abban az esetben képes elfogadni ezen kártyákat, amennyiben a kibocsátó bank engedélyezte.

 

2.62.6  Simple Applikáció

Amennyiben a Fogyasztó a Simple Applikációban regisztrált, a Simple Applikációban regisztrált és tárolt bankkártyájával is fizethet, az alábbi módok valamelyikével:

 

 1. Simple fiókos fizetés amely a Simple Applikációban elérhető azon szolgáltatás, amelynek használatával a Fogyasztó a vásárlás ellenértékét a SimplePay fizetőfelületén a Simple Applikációban regisztrált bankkártyával tudja kifizetni.

 

A Simple fiókos fizetést a Fogyasztó a SimplePay fizetőfelületről tudja indítani, a Fizetés Simple fiókkal gombra kattintva.

 

Ezt követően a SimplePay fizetőfelületén megjelenik a Simple Applikációba való belépéshez szükséges felület, ahol a Fogyasztó Facebook fiókkal, Google fiókkal vagy e-mail és jelszó páros megadásával bejelentkezhet a Simple Applikációba. A bejelentkezést követően a Vevő belép a Simple Applikációba és kiválasztja az ott regisztrált és tárolt bankkártyái közül azt, amelyikkel fizetni kíván, majd visszatér a SimplePay fizetőfelületére, ahol a kiválasztott bankkártyával lebonyolítja a fizetést.

 

 1. QR kódos fizetés, amely a Simple Applikációban elérhető azon szolgáltatás, amelynek használatával a Fogyasztó a vásárlás ellenértékét a SimplePay fizetőfelületén a Simple Applikációban regisztrált bankkártyájával tudja kifizetni.

 

A QR kódos fizetést a Fogyasztó a SimplePay fizetőfelületről tudja indítani, a QR-kódos fizetés gombra kattintva.

 

Ezt követően a SimplePay fizetőfelületén megjelenik egy QR kód, amelyet a Simple Applikáció QR fizetés gombjára kattintva tud a Fogyasztó a Simple Applikációban beolvasni. A QR kód beolvasását követően a Simple Applikációban a Fogyasztó számára megjelenítésre kerülnek a Simple Applikációban regisztrált és tárolt bankkártyák, amelyek közül a Fogyasztó kiválasztja azt, amelyikkel a SimplePay fizetőfelületen fizetni kíván; a fizetés ezt követően a kiválasztott bankkártyával megy végbe.

 

 1. Push üzenetes fizetés, amely a Simple Applikációban elérhető azon szolgáltatás, amelynek használatával a Fogyasztó a vásárlás ellenértékét a SimplePay fizetőfelületén a Simple Applikációban regisztrált bankkártyájával tudja kifizetni.

 

A push üzenetes fizetés esetén a Fogyasztó a Simple által automatikusan küldött vagy a Fogyasztó által kért push üzenet útján lép be a Simple Applikációban lévő fiókjába és választja ki a Simple Applikációban regisztrált és tárolt, fizetésre használni kívánt bankkártyát.

 

Ha a Fogyasztó a Simple Applikációban bekapcsolta az automatikus push üzenet küldést, a Simple automatikusan push üzenetet küld a Fogyasztónak a Szolgáltató által a SimplePay-nek átadott e-mail cím alapján, és amennyiben a Kereskedő által megadott e-mail cím egyezik a Simple Applikációban regisztrált e-mail címmel, a Fogyasztó automatikusan megkapja a push üzenetet. Ha a Kereskedő bármely okból nem adja át a Simple-nek a Fogyasztó e-mail címét, az automatikus push üzenetes fizetés szolgáltatás nem működik.

 

Ha a Fogyasztó a Simple Applikációban az automatikus push üzenet küldést nem kapcsolta be, úgy a SimplePay fizetőfelületén a QR-kódos fizetés gombra kattintva beírja a Simple Applikációban regisztrált e-mail címét, rákattint a push küldése gombra, majd ezt követően megkapja a push üzenetet.

 

2.62.7 A SimplePay rendszer használatával történő online fizetésről bővebb információ a www.simplepay.hu oldalon található. A 2.62.1  b) pont szerint az adatfeldolgozónak átadott személyes adatokkal kapcsolatosan végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff.   

 

2.64 Az Auchan Magyarország Kft., mint Szolgáltató nem zárol pénzösszeget, a zárolást, illetve annak feloldását kizárólag a Fogyasztó kártyakibocsátó pénzintézete végzi.

 

Az Auchan Magyarország Kft., mint  Szolgáltató kijelenti, hogy a kifizetett termékek átvételét követően a rendszer automatikus üzenetet küld a fogyasztó által használt kártya számláját vezető pénzintézetnek a fizetési tranzakció megtörténtéről, azonban a zárolást a pénzintézet a mindenkori saját hirdetménye szerint oldja fel. Ebből kifolyólag az Auchan Magyarország Kft. nem vállal felelősséget a zárolt összeg feloldásának időtartamáért, az ezzel kapcsolatos panaszával a Fogyasztónak saját pénzintézetéhez kell fordulnia.

 

2.65. Amennyiben a Fogyasztó a fizetést követően, azonban az átvételt megelőzően

 

 • törli a megrendelését,
 • vagy eláll a szerződéstől,
 • vagy a termékeket végül nem veszi át,
 • illetve az átvétel meghiúsul, és újabb időpontot nem ad meg,
 • továbbá, amennyiben a Szolgáltató nem tudja a megrendelt terméket kiszállítani

 

úgy az előző pont szerint zárolt összeg az adott pénzintézet mindenkori hirdetménye szerinti időtartamot követően szabadul fel, ezért az Auchan Magyarország Kft. felelősséget nem vállal.

 

A SimplePay rendszeren keresztül online, vagy SimplePay mobil alkalmazással kifizetett megrendelés esetén a visszatérítés a SimplePay rendszeren keresztül történik a Fogyasztónak a fizetéshez használt kártyájára.

 

Online fizetés esetén a kiszállítás időpontja nem módosítható az eredeti rendelés időpontjától számított 14 napon túli időpontra.

 

H.Számlázás

 

2.66. A fogyasztó a fizetést követően hitelesített elektronikus számlát kap a regisztráció során megadott e-mail címére.

A számlán a Fogyasztó által a regisztrációkor, vagy azt követően megadott számlázási adatok szerepelnek (név, cím). Amennyiben a Fogyasztó  más névre és/vagy címre kéri a számlát, azt pontosan jelölnie kell a 2.36.-2.39. pontokban leírtak szerint.

 

FIGYELEM! A számlát a Szolgáltató a Fogyasztó által kitöltött adatok alapján állítja ki. Ezért nagyon fontos a számlázási adatok pontos kitöltése. A számla kiállítását követően a Szolgáltatónak nem áll módjában a korábban kiállított számla helyett más névre számlát kiállítani. Kizárólag a hiányosan vagy tévesen megadott adatok javítására van lehetőség. 

 

A számla csak a fogyasztó által átvett tételeket tartalmazza, illetve azt a pénzösszeget, melyet valóban kifizetett a rendelése után. Az elektronikus számla képe minden esetben a felhasználói profiloldalról is elérhető marad a „Korábbi rendeléseim” menüpont alatt.

 

2.67. A Fogyasztó e-mail felületének beállításai, illetve az e-mail szolgáltató szabályai alapján előfordulhat, hogy a számlát tartalmazó e-mail nem a beérkező levelekbe, hanem a „Spam” (levélszemét) mappába kerül, ezért amennyiben a vásárlást követően nem kapja a számlát, a Fogyasztónak érdemes ezt a mappát ellenőriznie.

 

2.68. FIGYELEM! Technikai okok, ideiglenes leállás miatt előfordulhat, hogy az elektronikus számla helyett gépi számla kerül kiállításra, mely mindenben megfelel a vonatkozó jogszabályi előírásoknak, és amelyet postai úton küld meg a Szolgáltató.

 

 

III. Kiszállítás

 

FIGYELEM! Amennyiben a kiszállításkor derül ki, hogy a címen kihelyezett hatósági jelzés alapján járványügyi megfigyelés alatt álló személy tartózkodik, és a Fogyasztó előzetesen nem jelezte a megfelelő „Kontaktusmentes átadást kérek” megjegyzés megadásával a Megjegyzés mezőben az ilyenfajta átvételi szándékot, úgy az átadást a házhozszállító munkatárs köteles megtagadni.

 

3.1. A Szolgáltató az élelmiszer termékek kiszállítását saját Auchan logóval feltüntetett gépjárműveivel végzi, kizárólag Budapesten és Budapest vonzáskörzetében az internetes felületen feltüntetett helyiségekbe, illetve áruházi átvétellel. A TFC termékek kiszállítása is lehetséges, amennyiben a szállítási cím olyan körzetű, ahova a Szolgáltató szállít, illetve a megrendelt termékek mennyisége kiszállítható az élelmiszerekkel együtt.

 

3.2  Nem-élelmiszer, illetve TFC termékeket a Szolgáltató Magyarország teljes területére szállít, melyhez  három házhozszállítót vesz igénybe, normál és Kisméretű méretű csomagok szállítását a GLS General Logistics Systems Hungary Csomag – Logisztikai Kft. (GLS), 2351 Alsónémedi, Európa u. 2., a nagyobb árucikkek házhoz szállítását pedig a G.E. Logisztika Kft. Home Delivery Team (HDT), 1116 Budapest, Hunyadi János út 162., továbbá a KUMI Logisztika Kft., 2724 Újlengyel, Határ u. 12 végzi – a Házhozszállítók - a Szolgáltató nevében és megbízásából.

FIGYELEM! Amennyiben a megrendelés élelmiszer, TFC, illetve nem élelmiszer termékeket is tartalmaz, a Szolgáltató a szolgáltatást különböző telephelyekről, különböző Házhozszállítókkal végezheti és a megrendelésekre külön díjak vonatkoznak.

 

3.3.  A Szolgáltató minden esetben törekszik arra, hogy a megadott időtartamon belül rövidebb és pontosabb időtartamot igazoljon vissza, illetve nem-élelmiszer termékek esetében a megrendelést mielőbb továbbítsa a Házhozszállítónak. A nem-élelmiszer termékek esetében a HDT a megrendelt termékeket a  Fogyasztó által választott időponthoz képest egy nappal előbb, vagy egy nappal később is kiszállíthatja, 07-19 óra között. A pontos időpontról a Fogyasztót előzetesen értesíti.  A Szolgáltató jelenleg a két órán belüli időtartam visszaigazolását a megrendeléskor nem tudja biztosítani.

 

A GLS a megrendelés felvételét követő 1-2 munkanapon belül 8-17 óra között vállalja a termék házhoz szállítását.

 

A KUMI Logisztikai Kft. 2-3 munkanapon belül szállítja ki a megrendelt termékeket.

 

A Házhozszállítók a kiszállítási időpontokat előre egyeztetik a Fogyasztóval, és a kiszállítási napon e-mailben értesítik a napon belüli időkapuról, amikor a csomag átadása várható.

 

3.4. Amennyiben a kiválasztott időtartamon belül a Szolgáltatónak a teljesítés időpontjára vonatkozóan a késedelem lehetősége merül fel, úgy a Szolgáltató saját Házhozszállítója a Fogyasztót telefonon, vagy sms-ben (mobiltelefonszám megadása esetén) értesíti erről, illetve a kiszállítás módosult időpontjáról, míg a további házhozszállítók törekszenek a Fogyasztó értesítésére.

 

3.5.  A Fogyasztó köteles gondoskodni arról, hogy az általa megadott címen és időpontban vagy saját maga legyen jelen, vagy egy olyan személy, aki a megvásárolt terméket át tudja venni és azt át is veszi. A Fogyasztó tudomásul veszi, hogy csak 18 éven felüli személy jogosult helyette és nevében a megvásárolt termékeket az átadás helyén átvenni. A Házhozszállító kétség esetén kérheti az átvevő életkorának megfelelő igazolását (személyi igazolvány, diákigazolvány, útlevél, vagy jogosítvány útján).

 

 • Ha a megrendelt termékek vételára nem lett előzetesen kifizetve, és az átvételkor jelen levő személy 18. életévét az életkora igazolása alapján még nem töltötte be, vagy nem mutatja be a személyazonossága igazolására alkalmas okmányát, a Házhozszállító a megvásárolt termék(ek) átadását köteles megtagadni,
 • Amennyiben a megrendelt termékek között alkohol tartalmú termék is szerepel, a Házhozszállító mindenképpen köteles az átadást megtagadni, abban az esetben is, ha a termékek előzetesen ki lettek fizetve.
 • Előre történt kifizetés ellenére nem adható(k) át a megrendelt termék(ek) abban az esetben sem a 18. életévét be nem töltött személynek, ha a megrendelt termék helyett más terméket szállít ki a Házhozszállító.

3.6.  A teljesítés megtagadásáról a Házhozszállító jegyzőkönyvet vesz fel.

 

3.7.  Amennyiben személyesen a Fogyasztó van jelen az átvételkor, köteles meggyőződni arról, hogy valamennyi általa rendelt termék megfelelő mennyiségben és szemrevételezés alapján megfelelő minőségben került kiszállításra. Amennyiben a teljesítéssel kapcsolatban kifogása merül fel, vagy a megrendelési szándékát nem kívánja fenntartani, vagy azt módosítja, úgy jogosult a kifogásolt terméket vagy a teljes megrendelt mennyiség átvételét megtagadni, illetve a fizetés megkezdéséig törölni, legkésőbb a házhozszállítás során.

 

3.8. Amennyiben nem személyesen a Fogyasztó van jelen az átvételkor, és a megvásárolt termékeket utólag mégsem igényli, úgy a IV. fejezet szerinti elállás joga illeti meg.

 

3.9.  Amennyiben az eredetileg megrendelt termék a kiszállításkor nem áll rendelkezésre, úgy a Fogyasztó által a megrendeléskor megjelölt helyettesítő terméket szállítja ki a Házhozszállító. Amennyiben ilyen megjelölés nem volt, úgy a Szolgáltató tájékoztatást ad arról, hogy a megrendelt terméket nem tudja kiszállítani, vagy maga ajánl fel helyettesítő termék. Ebben az esetben a Házhozszállító a helyettesítő terméket a megrendelt termékektől elkülönítve szállítja ki.

 

3.10. Amennyiben a helyettesítő termék ára a megrendelt termék áránál magasabb, online előrefizetés esetén ezt az összeget a 2.53. pont szerint a Fogyasztó számlavezető pénzintézete zárolja. Utánvét esetén a Fogyasztónak a különbözetet bankkártyával kell kifizetnie a Házhozszállítónak. Amennyiben a helyettesítő termék ára alacsonyabb, úgy a Fogyasztó számlavezető pénzintézete a zárolt összeg feloldásával egyidejűleg a ténylegesen megfizetett összeggel terheli meg a Fogyasztó bankszámláját.

 

3.11.  A Házhozszállító a megrendelt terméket bontatlanul, sérülésmentesen, használati útmutatóval és jótállási jeggyel ellátva juttatja el a Fogyasztóhoz. Kizárólag a nagyméretű tartós fogyasztási eszközök esetében, amennyiben a Fogyasztó igényli, úgy a Terméket a HDT kibontja, és a Fogyasztó által meghatározott helységbe, vagy – a beépíthető háztartási gépek kivételével - rendeltetési helyére helyezi azt. Lehetősége van azonban megtagadni a rendeltetési helyére való elhelyezést, ha a körülmények vagy a helyszín nem teszi azt lehetővé. A HDT köteles a Fogyasztó, vagy annak képviseletében a terméket átvevő személy kérésére, annak jelenlétében a küldeményt kibontani és meggyőződni annak sértetlenségéről, és a sértetlenségéről felvett jegyzőkönyvet a Fogyasztóval aláíratni. Amennyiben a Fogyasztó kifejezetten azt kéri, hogy a csomagolást ne bontsa ki a Házhozszállító, úgy azt is jegyzőkönyvezni kell és a Fogyasztóval aláíratni. Amennyiben pedig a csomagolás sértetlen, de a Fogyasztónál történő kicsomagolás után láthatóvá válik a termék sérülése, az erre az esetre rendszeresített jegyzőkönyvet a Házhozszállító kiállítja és aláírja, és a Fogyasztóval is aláírattatja.

 

3.12.  A kiszállított termékek kártyás fizetés esetén kizárólag a 2.47. pontban felsorolt kártyákkal, alkalmazással fizethetők ki.

 

3.13. Amennyiben a Fogyasztó a megrendeléskor jelezte erre vonatkozó igényét, a HDT a Fogyasztó korábbi, azonos célt szolgáló háztartási gépét a házhozszállítás végeztével elszállítja. Elszállítja továbbá kérés esetén az új termék csomagolóanyagát.

 

IV.Az elállási jog

 

4.1.  A Fogyasztó jogosult a termék átvételének napjától számított 14 napon belül indokolás nélkül a szerződéstől elállni, vagyis a szerződést egyoldalúan, visszamenőleges hatállyal szüntetheti meg.

 

A Fogyasztó az elállási jogát a szerződés megkötésének napja és a termék átvétele közötti időszakban is gyakorolhatja.

 

4.2.  Elállás esetén a vételár, illetve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségek visszajárnak a Fogyasztó számára.

 

4.3.  Élelmiszer termékek esetében amennyiben a Fogyasztó élni kíván elállási jogával, szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatával, illetve a fizetéskor kiállított e-számlával együtt bármelyik Auchan áruházat kell felkeresnie (az áruházak listája jelen ÁSZF 2. sz. mellékletét képezi). Az adott áruház Vevőszolgálata az elállási szándék alapján a terméke(ke)t a 4.6. pont szerinti kivételekkel -  visszaveszi, és a Fogyasztó által kifizetett vételárat és egyéb költségeket visszafizeti  A Fogyasztó ebből a célból felhasználhatja az 1. számú melléklet szerinti elállási nyilatkozat-mintát is.

 

4.4.  Nem élelmiszer termékek esetében, ha a Fogyasztó elállási jogával kíván élni, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatát (ld. 1. sz. melléklet - Elállási Nyilatkozat) köteles vagy postai úton az Auchan Magyarország Kft. 2040 Budaörs, Sport u. 2-4. címére az E-commerce és digitalizáció osztálynak címezve, vagy elektronikus úton (e-mailen) az ekereskedelem@auchan.hu címre eljuttatni.

 

4.5.  A Fogyasztó által akkor tekinthető határidőben gyakoroltnak az elállási jog, amennyiben az arra megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát. A Fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a fentieknek megfelelően gyakorolta. A postai úton megküldött elállási nyilatkozat esetén a feladás napját veszi figyelembe a Szolgáltató, míg az e-mailben feladott elállás esetén a Szolgáltatóhoz való beérkezés napja az irányadó.

 

4.6.  A Felek eltérő megállapodása hiányában az elállási jog nem illeti meg a fogyasztót

 

 • a romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében,
 • olyan zárt csomagolású termékre vonatkozóan, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza – így például a fogkefe, kozmetikumok, krémek, dezodorok, elektromos fogkefe, és pótfejek, férfi-, illetve női borotvák, epilátorok, stb.).
 • a lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta.

 

4.7.  A nem-élelmiszer termékek esetében a Fogyasztó elállási joghoz való gyakorlására vonatkozó nyilatkozatának kézhezvételét követően a Szolgáltató haladéktalanul köteles az igényt az adott Megbízott Házhozszállítónak továbbítani, aki a Szolgáltató nevében felveszi a kapcsolatot a Fogyasztóval az elszállítandó termék elszállításának időpontjáról. Kisméretű termékek esetében a Fogyasztó elállási jogát úgy is gyakorolhatja, hogy a terméket bármely, a jelen ÁSZF mellékletében szereplő Auchan áruházba viszi vissza a Vevőszolgáltra. Ez esetben nem szükséges az elállási jogról szóló nyilatkozatot korábban megküldeni a Szolgáltatónak, a nyilatkozat a Vevőszolgálaton is kitölthető.

 

4.8.   Az elállási nyilatkozat alapján a Szolgáltató a terméket visszaveszi és annak vételárát a Fogyasztónak kifizeti.

 

4.9. A vételár visszafizetésével egyidejűleg a Szolgáltató a visszafizetett összegnek megfelelő számú pontot jogosult levonni a Fogyasztó Bizalomkártyájáról.

 

 

Nem-élelmiszer termékekre vonatkozó külön szabályok: a szavatosság és a jótállás

 

V.     Szavatosság

 

5.1. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:157. §-ának hibás teljesítésre vonatkozó főszabálya szerint a Szolgáltató, mint kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatás a teljesítés időpontjában nem felel meg a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek.

 

5.2. Nem teljesít hibásan a Szolgáltató, ha a Fogyasztó, mint jogosult a hibát a szerződéskötés időpontjában ismerte, vagy a hibát a szerződéskötés időpontjában ismernie kellett.

 

5.3.  A Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződés esetén az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell, hogy a teljesítést követő hat hónapon belül a fogyasztó által felismert hiba már a teljesítés időpontjában megvolt, kivéve, ha e vélelem a dolog természetével vagy a hiba jellegével összeegyeztethetetlen. Ez azt jelenti, hogy az első hat hónapban a Szolgáltatónak kell bizonyítania, hogy a Fogyasztónak eladott dolog a teljesítés időpontjában megfelelt a szerződésben vagy jogszabályban megállapított minőségi követelményeknek. Hat hónapon túl azonban már a Fogyasztónak kell bizonyítania, hogy a termék hibás volt.

5.4.  Kellékszavatosság

A Szolgáltató a vásárláskor a termékben már meglévő, azonban fel nem ismert, vagy ismerhető rejtett ok miatt bekövetkező hibáért kellékszavatossági felelősséggel tartozik.

 

5.5.  Kellékszavatossági igénye alapján a Fogyasztó választása szerint

 

 • kijavítást,
 • kicserélést,
 • árleszállítást kérhet, illetve
 • a vételár-visszatérítési igénnyel élhet (elállás).

 

 • A Fogyasztó elsődlegesen kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Szolgáltatónak - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
 • az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, a hibát a Szolgáltató költségére maga kijavíthatja vagy mással kijavíttathatja, vagy a szerződéstől elállhat, ha a Szolgáltató a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének a törvényben foglaltak szerinti feltételekkel nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

 5.6. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

 

5.7. A kijavítást vagy kicserélést a Szolgáltatónak - a dolog tulajdonságaira és a Fogyasztó által elvárható rendeltetésére figyelemmel - megfelelő határidőn belül, a Fogyasztó érdekeit kímélve kell elvégeznie.

 

5.8.  A Fogyasztó a választott kellékszavatossági jogáról másikra térhet át. Az áttéréssel okozott költséget köteles a Szolgáltatónak megfizetni, kivéve, ha az áttérésre a Szolgáltató adott okot, vagy az áttérés egyébként indokolt volt.

 

5.9. A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek alapvetően a Szolgáltatót terhelik. A költségviselés azonban megoszlik a felek között, ha a dolog meghibásodásában közrehatott a Fogyasztó karbantartási kötelezettségének elmulasztása, vagyis, ha a dolog karbantartására vonatkozó ismeretekkel rendelkezett, vagy ha a Szolgáltató e tekintetben tájékoztatási kötelezettségének eleget tett, azaz a termékhez megfelelő használati-kezelési útmutatót adott, mely a karbantartási előírásokat is tartalmazza. Ekkor a felmerült költségeket a Fogyasztó közrehatása arányában köteles viselni.

 

5.10. A Fogyasztó a teljesítés időpontjától számított kétéves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényét.

 

A terméknek a kicseréléssel vagy a kijavítással érintett részére a kellékszavatossági igény elévülése újból kezdődik.

VI.   Jótállás

 

6.1. A Szolgáltató, vagyis az, aki a szerződés teljesítéséért jótállást vállal vagy jogszabály alapján jótállásra köteles, a jótállás időtartama alatt a jótállást keletkeztető jognyilatkozatban vagy jogszabályban foglalt feltételek szerint köteles helytállni a hibás teljesítésért. Mentesül a jótállási kötelezettség alól, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett - jellemzően a termék Fogyasztó által történő nem rendeltetésszerű használata vagy kezelése miatt keletkezett

 

6.2. A jótállás a Fogyasztónak jogszabályból eredő egyéb – például a szavatossági - jogait nem érinti.

 

6.3. A jótállásból eredő jogokat a termék tulajdonjogának átruházása esetén az új tulajdonos érvényesítheti a Szolgáltatóval szemben.

 

6.4. A jótállási igény a jótállási határidőben érvényesíthető. Ha a Szolgáltató kötelezettségének a jogosult felhívására - megfelelő határidőben - nem tesz eleget, a jótállási igény a felhívásban tűzött határidő elteltétől számított három hónapon belül akkor is érvényesíthető bíróság előtt, ha a jótállási idő már eltelt. E határidő elmulasztása jogvesztéssel jár.

 

6.5 A jótállásból eredő jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy Fogyasztónak minősül.

 

6.6. A Fogyasztó jótállási igényét a Szolgáltatónál érvényesítheti.  A jótállásból eredő jogok - a 6.7. pontban  foglalt kivétellel - a jótállási jeggyel érvényesíthetők, amelynek nem tehető feltételévé a fogyasztási cikk felbontott csomagolásának a fogyasztó általi visszaszolgáltatása.

 

6.7. A jótállási jegy Fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása esetén a szerződés megkötését bizonyítottnak kell tekinteni, ha az ellenérték megfizetését igazoló bizonylatot - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlát vagy nyugtát - a Fogyasztó bemutatja. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetők.

 

6.8. Nem tartozik jótállás alá a hiba, ha annak oka a termék Fogyasztó részére való átadását követően lépett fel, így például, ha a hibát

- szakszerűtlen üzembe helyezés (kivéve, ha az üzembe helyezést a Szolgáltató, vagy annak megbízottja végezte el, illetve ha a szakszerűtlen üzembe helyezés a használati-kezelési útmutató hibájára vezethető vissza)

- rendeltetésellenes használat, a használati-kezelési útmutatóban foglaltak figyelmen kívül hagyása,

- helytelen tárolás, helytelen kezelés, rongálás,

- elemi kár, természeti csapás okozta.

 

6.9. A jótállás érvényességéhez, valamint a jótállásból eredő jogok érvényesítéséhez a Szolgáltató további  követelményt nem támaszthat a Fogyasztóval szemben, kivéve, ha a fogyasztási cikk megfelelő üzembe helyezése más módon nem biztosítható és a követelmény teljesítése nem jelent aránytalan terhet a Fogyasztó számára.

 

6.10. Ha a gyártó a fogyasztási cikkre kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a Szolgáltatót megillető jogok a Fogyasztó és a Szolgáltató közötti szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a Fogyasztóra.

 

6.11. A Fogyasztó a kijavítás iránti igényét a Szolgáltató által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

 

6.12. FIGYELEM! 2020. december 31-ig az alábbi rendelkezést kell alkalmazni, 2021. január 1-jét követően a 6.18-6.21. pontok az irányadók.

A Szolgáltatónak törekednie kell arra, hogy a kijavítást vagy kicserélést legfeljebb tizenöt napon belül elvégezze.

Ha a kijavítás vagy a kicserélés időtartama a tizenöt napot meghaladja, akkor a Szolgáltató a Fogyasztót tájékoztatni köteles a kijavítás vagy a csere várható időtartamáról.

 

6.13.A jótállási idő a terméknek vagy a termék részének kicserélése (kijavítása) esetén a kicserélt (kijavított) termékre (termékrészre), valamint a kijavítás következményeként jelentkező hiba tekintetében újból kezdődik.

 

6.14. Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

6.15. A jótállási igény érvényesítésére egyebekben a kellékszavatossági jogok gyakorlására vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

 

JOGSZABÁLYON ALAPULÓ KÖTELEZETTSÉG – KÖTELEZŐ JÓTÁLLÁS

6.15. A Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (PTK) szerint meghatározott fogyasztó és vállalkozás közötti szerződés keretében eladott 10.000 Ft eladási ár feletti termékek, melyek a fogyasztási cikkek jótállási idejéről az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.)  Kormányrendeletben– a továbbiakban Rendelet - feltüntetésre kerülnek.

 

FIGYELEM! A jogszabály 2021. január 1-től módosul, így attól függően, hogy a Fogyasztó mikor vásárolta a tartós fogyasztási cikket, más lesz a kötelező jótállási idő.

 

A 2020. december 31-ig vásárolt termékekre vonatkozó jótállási idő

A Kormányrendelet rendelkezése szerint, ha a vásárlástól számított egy éves időtartam alatt a termék meghibásodik, úgy a Szolgáltatót terheli a bizonyítási kötelezettség a tekintetben, hogy a hiba oka a teljesítést követően keletkezett. A jótállás időtartama tehát ez esetben 1 év, amely határidő jogvesztő.

 

A 2020. december 31-ig megvásárolt termékek esetében a jelen ÁSZF 4. mellékeltében felsorolt termékek közül az 1-29 pontig terjedő termékekre vonatkozik a kötelező jótállás.

 

FIGYELEM! Jelen ÁSZF 6.16. a) és b) pontja, illetve a 6.18.-6.21., továbbá a 6.25.-6.26. pontjainak rendelkezései a 2020. december 31-ig vásárolt termékekre nem terjednek ki.

 

A 2021. január 1-jét követően vásárolt fogyasztási cikkekre az alábbi kötelező jótállás vonatkozik:

 

Amennyiben a termék eladási ára a 10.000 Ft-ot eléri, de nem haladja meg a 100.000 Ft-ot

A kötelező jótállási idő 1 év.

Amennyiben a termék eladási ára a 100.000 Ft-ot eléri, de nem haladja meg a 250.000 Ft-ot

A kötelező jótállási idő 2 év.

Amennyiben a termék eladási ára a 250.000 Ft összeget meghaladja

A kötelező jótállási idő 3 év.

 

A fenti határidők elmulasztása jogvesztéssel jár, vagyis, ha a Fogyasztó nem érvényesíti időben jótállási igényét, azt követően már kizárólag szavatossági igénnyel élhet.

 

6.16.  A jótállási határidő a termék átadása, vagy ha az üzembe helyezést az Auchan Magyarország Kft., vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.

 

 1. Ha a Fogyasztó a fogyasztási cikket az átadástól számított hat hónapon túl helyezteti üzembe, akkor a jótállási határidő kezdő időpontja a termék átadásának napja.
 2. A fogyasztási cikk kijavítása esetén a jótállás időtartama meghosszabbodik a javításra átadás napjától kezdve azzal az idővel, amely alatt a fogyasztó a fogyasztási cikket a hiba miatt rendeltetésszerűen nem használhatta.

 

6.17. A jótállásból eredő jogok a jótállási jeggyel érvényesíthetők, amelynek nem feltétele a termék felbontott csomagolásának a Fogyasztó általi visszaszolgáltatása.

 

6.18. Ha a Rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk első alkalommal történő javítása során a Szolgáltató részéről megállapítást nyer, hogy a fogyasztási cikk nem javítható, a Fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában a Szolgáltató köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a Szolgáltató köteles a Fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a Fogyasztó részére visszatéríteni.

 

6.19. Ha a Rendeletben meghatározott jótállási időtartam alatt a fogyasztási cikk három alkalommal történő kijavítást követően ismét meghibásodik - a Fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában -, valamint ha a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés b) pontja alapján a Fogyasztó nem igényli a vételár arányos leszállítását, és a Fogyasztó nem kívánja a fogyasztási cikket a Szolgáltató költségére kijavítani vagy mással kijavíttatni, a Szolgáltató köteles a fogyasztási cikket nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk kicserélésére nincs lehetőség, a Szolgáltató köteles a Fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat nyolc napon belül a Fogyasztó részére visszatéríteni.

 

6.20. Ha a fogyasztási cikk kijavításra a kijavítási igény Szolgáltató részére való közlésétől számított harmincadik napig nem kerül sor, - a Fogyasztó eltérő rendelkezése hiányában - a Szolgáltató köteles a fogyasztási cikket a harmincnapos határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül kicserélni. Ha a fogyasztási cikk cseréjére nincs lehetőség, a Szolgáltató köteles a Fogyasztó által bemutatott, a fogyasztási cikk ellenértékének megfizetését igazoló bizonylaton - az általános forgalmi adóról szóló törvény alapján kibocsátott számlán vagy nyugtán - feltüntetett vételárat a harmincnapos kijavítási határidő eredménytelen elteltét követő nyolc napon belül a Fogyasztó részére visszatéríteni.

 

6.21. Az előző három bekezdés előírásai a Rendelet 1. melléklete 8. pontjában – és a jelen ÁSZF 4. sz. mellékletében felsorolt, kötelező jótállás alá eső fogyasztási cikkek közül az elektromos kerékpárra, elektromos rollerre, quadra, motorkerékpárra, segédmotoros kerékpárra, személygépkocsira, lakóautóra, lakókocsira, utánfutós lakókocsira, utánfutóra, valamint a Rendelet 9. pontban meghatározott motoros vízi járműre nem vonatkoznak.

 

Jótállási jegy

 

6.22. A Szolgáltató köteles a fogyasztási cikkel együtt a közérthetően és egyértelműen, magyar nyelven megfogalmazott jótállási jegyet a Fogyasztó rendelkezésére bocsátani olyan formában, amely a jótállási határidő végéig biztosítja a jótállási jegy tartalmának jól olvashatóságát.

 

6.23. A Szolgáltató a jótállási jegyen az alábbiakat tünteti fel:

a) a Szolgáltató nevét, címét,

b) a fogyasztási cikk azonosítására alkalmas megnevezését és típusát, valamint – ha van – gyártási számát,

c) a gyártó nevét, címét, ha a gyártó nem azonos a Szolgáltatóval,

d) a szerződéskötés, valamint a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő átadásának vagy – a Szolgáltató, vagy közreműködője általi üzembe helyezés esetén – a fogyasztási cikk üzembe helyezésének időpontját,

e) a Fogyasztó jótállásból eredő jogait, azok érvényesíthetőségének határidejét, helyét és feltételeit, továbbá

f) az arról szóló tájékoztatást, hogy fogyasztói jogvita esetén a Fogyasztó a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását is kezdeményezheti.

A jótállási jegynek utalnia kell továbbá arra, hogy a jótállás a fogyasztó jogszabályból eredő jogait nem érinti.

g) a Szolgáltató bélyegzőlenyomatát és a kiállítás során a képviseletében eljáró személy aláírását, elektronikus dokumentumon való átadás esetén az elektronikus aláírást.

 

6.24. A jótállási jegynek utalnia kell arra, hogy a jótállás a fogyasztó jogszabályból eredő jogait nem érinti.

 

6.25. A Szolgáltató a Rendelet előírásainak megfelelő jótállási jegyet elektronikus úton is átadhatja a fogyasztó részére. A fogyasztó részére elektronikusan átadott számla jótállási jegyként akkor fogadható el, ha tartalma megfelel a Rendelet jótállási jegyre vonatkozó előírásainak is.

 

6.26. A Szolgáltató a jótállási jegy elektronikus úton való átadására legkésőbb a termék átadását vagy üzembe helyezését követő napon köteles. Ha a Szolgáltató a jótállási jegyet elektronikus dokumentumként nem közvetlen megküldéssel adja át, hanem letöltést biztosító elérési cím formájában bocsátja azt a fogyasztó rendelkezésére, akkor az elektronikus jótállási jegy letölthetőségét a jótállási idő végéig nem szüntetheti meg, a letöltési cím elérhetőségét biztosítania kell.

 

6.27.    A jótállásból eredő jogok általában a jótállási jeggyel érvényesíthetők. Ez alól kivételt képez az az eset, ha a Szolgáltató elmulasztja a Fogyasztónak átadni a jótállási jegyet, amely esetben a szerződés megkötését, azaz a vételár megfizetését a vásárlást igazoló nyugta vagy számla bemutatásával igazolja a Fogyasztó. Ebben az esetben a jótállásból eredő jogok az ellenérték megfizetését igazoló bizonylattal érvényesíthetők.

 

6.28.    A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a jótállási jegy Fogyasztó rendelkezésére bocsátásának elmaradása a jótállás érvényességét nem érinti.

 

6.29.  A Fogyasztó a termék kijavítása iránti igényét a Szolgáltató által a jótállási jegyen feltüntetett javítószolgálatnál közvetlenül is érvényesítheti.

 

6.30. A kijavítás során a fogyasztási cikkbe csak új alkatrész kerülhet beépítésre.

 

6.31. Kijavítás iránti igény teljesítésekor a Szolgáltatónak vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálatnak a jótállási jegyen vagy ahhoz csatoltan fel kell tüntetnie:

 

a)  a kijavítás iránti igény bejelentésének és a kijavításra történő átvételnek az időpontját, valamint gépjármű esetében a kilométeróra állását,

 

b)  a hiba okát és a kijavítás módját, továbbá

 

c) a fogyasztási cikk Fogyasztó részére történő visszaadásának időpontját, valamint gépjármű esetében a kilométeróra állását.

 

6.32. Kicserélés iránti igény teljesítésekor a Szolgáltatónak a jótállási jegyen fel kell tüntetnie a kicserélés tényét és időpontját.

 

6.33. A rögzített bekötésű, illetve a 10 kg-nál súlyosabb, vagy tömegközlekedési eszközön kézi csomagként nem szállítható fogyasztási cikket – a járművek kivételével – az üzemeltetés helyén kell megjavítani. Ha a kijavítás az üzemeltetés helyén nem végezhető el, a le- és felszerelésről, valamint az el- és visszaszállításról a Szolgáltató, vagy – a javítószolgálatnál közvetlenül érvényesített kijavítás iránti igény esetén – a javítószolgálat gondoskodik.

 

6.34. Ha a Fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstől) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a Szolgáltató nem hivatkozhat a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény 6:159. § (2) bekezdés a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerű használatot akadályozza.

 

VII.Panaszkezelés, Jogérvényesítési lehetőségek

 

7.1. A Fogyasztó a Szolgáltatónak, illetve a Szolgáltató érdekében vagy javára eljáró személynek az áru Fogyasztó részére történő forgalmazásával, illetve értékesítésével közvetlen kapcsolatban álló magatartására, tevékenységére vagy mulasztására vonatkozó panaszát közölheti a Szolgáltatóval szóban az áruházi vevőszolgálaton, vagy írásban az ekereskedelem@auchan.hu e-mail címre, illetve postai levélben az InfoCenternek a 2040 Budaörs, Sport u. 2-4. címre.

 

7.2. A Szolgáltató a szóbeli panaszt azonnal megvizsgálja, és szükség szerint orvosolja. Amennyiben a Fogyasztó a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, a Szolgáltató a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul köteles jegyzőkönyvet felvenni és azt 30 napon belül megküldi a Fogyasztónak érdemi válaszával együtt. A Fogyasztó írásbeli panaszát a Szolgáltató a panasz beérkezését követően 30 napon belül köteles írásban érdemben megválaszolni és intézkedni annak közlése iránt.

 

7.3. A Fogyasztó a termék minőségével, biztonságosságával, a termékfelelősségi szabályok alkalmazásával, továbbá a felek közötti szerződés megkötésével és teljesítésével kapcsolatos vitás ügy (a továbbiakban: fogyasztói jogvita) bírósági eljáráson kívüli rendezése érdekében jogosult a megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamarák mellett működő békéltető testület eljárását kezdeményezni.

7.4.  Online vitarendezés

A Fogyasztó a Szolgáltatóval az online vásárlásból eredő jogvitáját az Európai Bizottság által működtetett online vitarendezési platformon keresztül is intézheti, mely az alábbi linkről érhető el:

 

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/?event=main.home.show&lng=HU

 

A 26/2019. (VIII. 26.) ITM rendelet 14§-a alapján az  online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén - az Fgytv. 20. §-ában meghatározott illetékességi szabályok figyelembevételével - valamennyi megyei (fővárosi) kereskedelmi és iparkamara által működtetett békéltető testület eljárhat.

 

 

 

7.5.  A békéltető testületi eljárások az alábbi békéltető Testületeknél indíthatók:

A Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület elérhetősége:

Pest Megyei Békéltető Testület,

1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2. Telefonszám: (1) 792-7881

levélcím: 1364 Budapest, Pf.: 81, e-mail: pmbekelteto@pmkik.hu

 

A Fogyasztó lakóhelye alapján az alábbi Békéltető Testületekhez fordulhat a fogyasztói jogvita rendezése érdekében:

 

1.

Baranya Megyei Békéltető Testület

Címe: 7625 Pécs, Majorossy Imre u. 36.

Levelezési címe: 7602 Pécs, Pf. 109.

Telefonszáma: (72) 507-154, Fax száma: (72) 507-152

 E-mail cím: bekelteto@pbkik.hu  

 

2.

Bács-Kiskun Megyei Békéltető Testület

Címe: 6000 Kecskemét, Árpád krt. 4.

Telefonszáma: (76) 501-525, (76) 501-500

Fax száma: (76) 501-538

E-mail cím: bkmkik@mail.datanet.hu

3.

Békés Megyei Békéltető Testület

Címe: 5601 Békéscsaba, Penza ltp. 5.

Telefonszáma: (66) 324-976, 446-354, 451-775

Fax száma: (66) 324-976

E-mail cím: bmkik@bmkik.hu

 

4.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Békéltető Testület

Címe: 3525 Miskolc, Szentpáli u. 1.

Telefonszáma: (46) 501-091, 501-870

Fax száma: (46) 501-099

E-mail cím: kalna.zsuzsa@bokik.hu

 

5.

Budapesti Békéltető Testület

Címe: 1016 Budapest, Krisztina krt. 99.

Telefonszáma: (1) 488-2131

Fax száma: (1) 488-2186

E-mail cím: bekelteto.testulet@bkik.hu

 

6.

Csongrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.

Telefonszáma: (62) 554-250/118 mellék

Fax száma: (62) 426-149

E-mail cím: bekelteto.testulet@csmkik.hu

 

7.

Fejér Megyei Békéltető Testület

Címe: 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.

Telefonszáma: (22) 510-310

Fax száma: (22) 510-312

E-mail cím: fmkik@fmkik.hu

 

8.

Győr-Moson-Sopron Megyei Békéltető Testület

Címe: 9021 Győr, Szent István út 10/a.

Telefonszáma: (96) 520-202; 520-217

Fax száma: (96) 520-218

E-mail cím: bekeltetotestulet@gymskik.hu

9.

Hajdú-Bihar Megyei Békéltető Testület

Címe: 4025 Debrecen, Petőfi tér 10.

Telefonszáma: (52) 500-749

Fax száma: (52) 500-720

E-mail cím: info@hbkik.hu

 

10.

Heves Megyei Békéltető Testület

Címe: 3300 Eger, Faiskola út 15.

Levelezési címe: 3301 Eger, Pf. 440.

Telefonszáma: (36) 416-660/105 mellék

Fax száma: (36) 323-615

E-mail cím: tunde@hkik.hu

 

11.

Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Békéltető Testület

Címe: 5000 Szolnok, Verseghy park 8.

Telefonszáma: (56) 510-610, Fax száma: (56) 370-005

E-mail cím: kamara@jnszmkik.hu

12.

Komárom-Esztergom Megyei Békéltető Testület

Címe: 2800 Tatabánya, Fő tér 36.

Telefonszáma: (34) 513-010, Fax száma: (34) 316-259

E-mail cím: kemkik@kemkik.hu

 

13.

Nógrád Megyei Békéltető Testület

Címe: 3100 Salgótarján, Alkotmány út 9/a

Telefonszám: (32) 520-860

Fax száma: (32) 520-862

E-mail cím: nkik@nkik.hu

 

14.

Pest Megyei Békéltető Testület

Címe: 1055 Budapest, Balassi Bálint u. 25. IV/2.

Levelezési címe: 1364 Budapest, Pf.: 81,

Telefon/fax: (1) 792-7881

E-mail cím: pmbekelteto@pmkik.hu

Honlap cím: www.panaszrendezes.hu

 

15.

Somogy Megyei Békéltető Testület

Címe: 7400 Kaposvár, Anna utca 6.

Telefonszáma: (82) 501-000

Fax száma: (82) 501-046

E-mail cím: skik@skik.hu

 

16.

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Békéltető Testület

Címe: 4400 Nyíregyháza, Széchenyi u. 2.

Telefonszáma: (42) 311-544, (42) 420-180

Fax száma: (42) 311-750

E-mail cím: bekelteto@szabkam.hu

 

17.

Tolna Megyei Békéltető Testület

Címe: 7100 Szekszárd, Arany J. u. 23-25.

Telefonszáma: (74) 411-661

Fax száma: (74) 411-456

E-mail cím: kamara@tmkik.hu

 

18.

Vas Megyei Békéltető Testület

Címe: 9700 Szombathely, Honvéd tér 2.

Telefonszáma: (94) 312-356

Fax száma: (94) 316-936

E-mail cím: pergel.bea@vmkik.hu

 

19.

Veszprém Megyei Békéltető Testület

Cím: 8200 Veszprém, Radnóti tér 1.

Telefonszáma: 88/429-008, vagy 88/814-111 (VKIK)

Fax száma: 88/412-150 (VKIK fax száma)

E-mail cím: info@bekeltetesveszprem.hu

web: www.bekeltetesveszprem.hu

20.

Zala Megyei Békéltető Testület

Címe: 8900 Zalaegerszeg, Petőfi utca 24.

Telefonszáma: (92) 550-513

Fax száma: (92) 550-525

E-mail cím: zmbekelteto@zmkik.hu

 

VIII. Egyéb rendelkezések

 

A jelen ÁSZF-re, illetve a jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (PTK) rendelkezései az irányadók.

 

A 3. sz. melléklet tartalmazza továbbá mindazon jogszabályok felsorolását, amelyek az ÁSZF tartalmával kapcsolatos rendelkezéseket tartalmaznak.

 

 

Jelen ÁSZF 2021. március 18-tól hatályos.

 

 

 

Auchan Magyarország Kft.

Szolgáltató

 

Mellékletek                                                                                                   

 1. Elállási mintanyomtatvány
 2. Az Auchan Magyarország Kft. áruházai
 3. Jogszabályok
 4. A 151/2003. (IX. 22.) Kormányrendelet 1. sz. mellékletében szereplő, kötelező jótállás alá eső termékek    

Auchan Magyarország Kft. Online Áruház ÁSZF 1.  sz. melléklete

Elállási nyilatkozatminta

(csak a szerződéstől való elállási szándék (ÁSZF IV. fejezet) esetén töltse ki és juttassa vissza)

 

Címzett:

Auchan Magyarország Kft.

2040 Budaörs, Sport u. 2-4.,

e-mail: ekereskedelem@auchan.hu

 

Tisztelt Auchan Magyarország Kft.!

 

Alulírott kijelentem, hogy a jogszabályok és az Auchan Magyarország Kft. Általános Szerződési Feltételeinek IV. fejezetében leírtak szerint ezennel gyakorlom elállási jogomat az alábbi termék(ek) adásvételére irányuló szerződés tekintetében:

 

Fogyasztó neve:

 

Szerződéskötés időpontja:

202…………………………… (év, hónap, nap)

Az átvétel időpontja:

202…………………..………... (év, hónap, nap)

Vásárolt  termék(ek) megnevezése

 

 

 

 

 

 

A fogyasztó címe:

 

⎕⎕⎕⎕ ________________________________________________________________ (település),

_______________________________________________________________ (utca, út tér)_________ szám ______________emelet, _______ ajtó.

 

Az Auchan Magyarország Kft. Online Áruház Általános Szerződési Feltételeiben foglalt rendelkezések alapján kérem a jelen nyilatkozatom alapján a vételár visszafizetését, egyúttal vállalom mindazon termék hibátlan állapotban történő visszaszolgáltatását, melyre vonatkozóan az elállási joggal jelen nyilatkozatomban élek. Tudomásul veszem, hogy az Auchan Magyarország Kft. addig nem köteles a termék(ek) vételárát visszafizetni, amíg azt az általam választott áruház Vevőszolgálatán az(oka)t át nem adom. Tudomásul veszem továbbá, hogy a vételár visszafizetése készpénzben történik a Vevőszolgálaton.

 

Kelt ........................................................................

 

 

 

………………………………

                                                A Fogyasztó aláírása (kizárólag papíron tett nyilatkozat esetén)

 

 

 

 

Auchan Magyarország Kft. Online Áruház ÁSZF 2  sz. melléklete

 

Az Auchan Magyarország Kft. mint Szolgáltató áruházai, amelyek Vevőszolgálatán az elállási jog érvényesíthető

 

Auchan Aquincum Óbuda
1033 Budapest Szentendrei út 115.

 

Auchan Budakalász
2011 Budakalász Omszk park 1.

 

Auchan Budaörs
2040 Budaörs Sport u. 2 - 4.

 

Auchan Csömör
2141 Csömör Határ út 6.

 

Auchan Debrecen
4031 Debrecen Kishatár u. 7.

 

Auchan Dunakeszi
2120 Dunakeszi Nádas u. 6.

 

Auchan Fót
2151 Fót Fehérkő u. 1.

 

Auchan Kecskemét
6000 Kecskemét Dunaföldvári u. 2.

 

Auchan Maglód
2234 Maglód Eszterházy János utca 1.

 

Auchan Miskolc
3527 Miskolc József Attila utca 87

 

Auchan Miskolc Dél
3516 Miskolc Pesti út 9

 

Auchan Pilis Solymár
2083 Solymár Szent Flórián u. 2-4.

 

Auchan Savoya Park
1117 Budapest Hunyadi János u. 19.

 

Auchan Soroksár
1239 Budapest Bevásárló u. 2.

 

Auchan Szeged
6728 Szeged Zápor út 4.

 

Auchan Szekszárd

7100 Szekszárd, Liszt Ferenc tér 2-4.

 

Auchan Székesfehérvár
8000 Székesfehérvár Holland fasor 2.

 

Auchan Szigetszentmiklós
2310 Szigetszentmiklós Háros 120.

 

Auchan Szolnok
5000 Szolnok Felső Szandai rét 1.

 

Auchan Törökbálint
2045 Törökbálint Torbágy u. 1.

 

Auchan Újhegy

1103 Budapest, Gyömrői út 99.

 

Auchan Győr

9024 Győr Vasvári Pál utca 1/A

 

Auchan Sopron

9400 Sopron Lackner Kristóf utca 35.

 

Auchan Zalaegerszeg

8900 Zalaegerszeg Stadion u. 5.

 

 

 

 

 

Auchan Magyarország Kft. Online Áruház ÁSZF 3.  sz. melléklete

 

 

 

Az ÁSZF tartalmát érintő, illetve azzal kapcsolatban rendelkezéseket tartalmazó jogszabályok

 

 

 

 1. a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény (Ptk.);

 

 1. az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (Ektv.);

 

 1. a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény (Fgytv.);

 

 1. a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet;

 

 1. a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvény (Fttv.)

 

 1. az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet

 

 1. a termékek eladási ára és egységára, továbbá a szolgáltatások díja feltüntetésének részletes szabályairól szóló 4/2009. (I. 30.) NFGM–SZMM együttes rendelet

 

 1. a fogyasztói jogviták online rendezéséről, valamint a 2006/2004/EK rendelet és a 2009/22/EK irányelv módosításáról szóló 524/2013/EU rendelet.

 

 1. a békéltető testületi tagsági feladat ellátására vonatkozó pályázat szabályairól és a békéltető testületi tagok díjazásáról, valamint az online adásvételi vagy online szolgáltatási szerződéssel összefüggő határon átnyúló fogyasztói jogvita esetén eljáró békéltető testületek kijelöléséről szóló 26/2019. (VIII. 26.) ITM rendelet

 

 

 

Auchan Magyarország Kft. Online Áruház ÁSZF 4.  sz. melléklete

 

 

A 151/2003 (IX.22.) Kormányrendelet 1. sz. melléklete szerint kötelező jótállás alá eső tartós fogyasztási cikkek

 

1. Háztartási készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hűtőszekrény, fagyasztó, kombinált hűtőszekrény, villanytűzhely, mosógép, centrifuga, szárítógép és ezek bármely kombinációja, mosogatógép, vasaló, vízmelegítő, fűtő-, légkondicionáló- és egyéb légállapot-szabályozó berendezés, porszívó, gőzzel működő tisztítógép, szőnyegtisztító-gép, padlósúroló- és fényesítőgép, varrógép, kötőgép, villanybojler, szivattyú;

2. villamos energiával működtetett konyhai kisgépek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen mikrohullámú sütő, kenyérsütő, kenyérpirító, kávéfőző, kávéfőzőgép, vízforraló, konyhai robotgép, grillsütő, olajsütő, ostyasütő, fánksütő, gofrisütő, szendvicssütő, elektromos palacsintasütő, elektromos pizzasütő, elektromos rotyogtatófazék, elektromos serpenyő, elektromos popcorn készítő, elektromos kontaktgrill, forgónyárs, mini tűzhely, rizsfőző készülék, tésztafőző, tojásfőző, ételpároló, légkeveréses főzőedény, gyümölcsaszaló;

3. gázkészülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen tűzhely, konvektor, gázkazán, gázbojler, gázgrill, gázzsámoly, gázsütő, gázperzselő, gázlámpa;

4. motoros kerti gépek és nem motoros kertészeti eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kapálógép, fűnyíró, fűkasza, tologatós fűnyíró;

5. motoros kézi szerszámok 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen láncfűrész, fúrógép, ütvefúrógép, sarokköszörű, körfűrész, gyalu;

6. legalább egyéves kihordási idejű gyógyászati segédeszközök és készülékek, valamint napszemüvegek 10 000 Ft eladási ár felett;

7. egészségmegőrző termékek és eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen elektromos masszírozó, mágneses termék, fényterápiás eszköz;

8. közlekedési eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kerékpár, elektromos kerékpár, elektromos roller, quad, motorkerékpár, segédmotoros kerékpár, személygépkocsi, lakóautó, lakókocsi, utánfutós lakókocsi, utánfutó;

9. motoros vízi járművek 10 000 Ft eladási ár felett;

10. gyermekgondozási cikkek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen pelenkázó-, illetve mosdató-állvány, babakocsi, magas- és asztalra szerelhető etetőszék, biztonsági gyermekülés;

11. gyermekmegfigyelő berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen légzésfigyelő, szívhangfigyelő, bébiőrző;

12. gyermekhinták, csúszdák és hasonló tevékenységet igénylő gyermekjátékok bel- és kültéri, otthoni használatra 10 000 Ft eladási ár felett;

13. világítástechnikai termékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen lámpatest, fényforrás;

14. biztonsági riasztó- és jelzőberendezések 10 000 Ft eladási ár felett;

15. elektronikus hírközlő végberendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen telefon, mobiltelefon, telefax-készülék, több funkciós készülék;

16. híradástechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen üzenetrögzítő, kihangosító készülék; műholdvevő és AM Micro antenna rendszerek és ezek részegységei, televízió, projektor, videomagnó, rádió, autórádió, rádiós ébresztőóra, műholdas helymeghatározó, lemezjátszó, szalagos és kazettás magnó, CD-felvevő és lejátszó, DVD-felvevő és lejátszó, játékkonzol, Blu-ray lejátszó és -író, asztali médialejátszó, egyéni hangrendszer, keverőasztal, erősítő, hangszóró, hangfal, mikrofon és fülhallgató, head-set;

17. információtechnikai készülékek 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen asztali számítógép, laptop, note-book, tablet, PDA, monitor, nyomtató, szkenner, fényképezőgép, film- és hangfelvevő kamera, videokamera és camcorder, diktafon, fotónyomtató, film- és diaszkenner, MP3 és MP4 lejátszó, hordozható médialejátszó, pendrive, memóriakártya, akkumulátor-töltő, számológép, zsebszámológép;

18. irodatechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen iratmegsemmisítő, fénymásoló, laminálógép;

19. írásvetítők és filmtechnikai berendezések 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen film- és írásvetítő, filmnagyító, filmelőhívó- és filmfeldolgozó készülék;

20. optikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen távcső, látcső, mikroszkóp, teleszkóp;

21. hangszerek 10 000 Ft eladási ár felett;

22. órák és ékszerek 10 000 Ft eladási ár felett;

23. bel- és kültéri bútorok, fekvőmatracok 10 000 Ft eladási ár felett;

24. mérőműszerek, generátorok, tápegységek 10 000 Ft eladási ár felett;

25. lőfegyverek 10 000 Ft eladási ár felett;

26. sporteszközök, vadászathoz és horgászathoz kapcsolódó eszközök 10 000 Ft eladási ár felett;

27. villamos energiával működtetett szépségápolási eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen hajszárító, hajformázó, testszőrnyíró gép, epillátor, villanyborotva;

28. nemes és félnemes szőrmésbőrből készült szőrmeruházati termékek 50 000 Ft eladási ár felett;

29. az előzőekben felsorolt termékcsoportokhoz tartozó termékek tartozékai és alkotórészei 10 000 Ft eladási ár felett;

30.  nyílászárók 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen ablak, kül- és beltéri ajtó, garázsajtó;

31.  árnyékolástechnikai eszközök 10 000 Ft eladási ár felett, így különösen kézi vagy motoros meghajtású redőny, reluxa, napellenző, szalagfüggöny;

32.  kaputelefon, riasztóberendezés, kamerás megfigyelőrendszer 10 000 Ft eladási ár felett;

33.  garázskapu és egyéb kapu meghajtás, vezérlés 10 000 Ft eladási ár felett;

34.  zuhanykabin, kád, csaptelep 10 000 Ft eladási ár felett;

35.  napkollektor, napelemrendszerek 10 000 Ft eladási ár felett;

36.  játék hoverboard, játék elektromos roller, játék drón 10 000 Ft eladási ár felett;

37.  külön jogszabályban nyílt kategóriába sorolt drónok 10 000 Ft eladási ár felett.

Mikor érkezzen a rendelésed?

 
 • Felhívjuk figyelmedet, hogy a korábban kiválasztott irányítószám megváltoztatásával az időkapu foglalásod megszűnik.

 • A kiválasztott körzetben nem elérhető a fagyasztott- és friss élelmiszer termékek kiszállítása. A körzet kiválasztásával az élelmiszer termékek törlődnek a kosárból.

Sajnos a megadott környékre nem szállítunk!

 • Felhívjuk figyelmedet, hogy a korábban kiválasztott irányítószám megváltoztatásával az időkapu foglalásod megszűnik.

 • A kiválasztott körzetben nem elérhető a fagyasztott- és friss élelmiszer termékek kiszállítása. A körzet kiválasztásával az élelmiszer termékek törlődnek a kosárból.

FIGYELEM! Élelmiszer rendelés esetén, ORSZÁGOS KISZÁLLÍTÁSSAL kizárólag hűtést nem igénylő tartós élelmiszert szállítunk! Friss- és fagyasztott termékeket jelenleg Budapest és környékére tudunk szállítani saját autóval! Az Auchan Online Áruházában az alábbi kategóriákban válogathatsz  (0):


 • Felhívjuk figyelmedet, hogy a korábban kiválasztott irányítószám megváltoztatásával az időkapu foglalásod megszűnik.

 • A kiválasztott körzetben nem elérhető a fagyasztott- és friss élelmiszer termékek kiszállítása. A körzet kiválasztásával az élelmiszer termékek törlődnek a kosárból.

Sajnos a megadott környékre nem szállítunk!

 • Felhívjuk figyelmedet, hogy a korábban kiválasztott irányítószám megváltoztatásával az időkapu foglalásod megszűnik.

 • A kiválasztott körzetben nem elérhető a fagyasztott- és friss élelmiszer termékek kiszállítása. A körzet kiválasztásával az élelmiszer termékek törlődnek a kosárból.

ÜDVÖZÖLJÜK
az Auchan Online Áruházában!

Ismerje meg, hogyan vásárolhat kényelmesen, otthonról. Első lépésben kérjük ellenőrizze, hogy szolgáltatásunk elérhető-e az Ön lakhelyén.

Csak néhány kattintás,
az Auchan Online Áruházában!

Regisztráljon Online Áruházunkba! Bejelentkezés után válassza ki hová és mikorra szeretné rendelését.

Az akciós árak megtartását
garantáljuk a kiszállításig.*

* A részletes szabályokról az ÁSZF-ben tájékozódhat

Gyűjtse a pontokat ugyanúgy,
mintha az áruházban vásárolna!

Adja meg Bizalomkártya, vagy Auchan kártya számát, vagy regisztráljon és jóváírjuk pontjait, amivel további kedvezményekben részesülhet.

Akkor sem kell aggódnia,
ha a kiválasztott termék
átmenetileg nincs raktáron.

A kosár oldalon kijelölhetsz egy helyettesítő terméket, amit kiszállítunk számodra ilyen esetben, így elkerülheted a váratlan kellemetlenségeket.

Az Online Áruházba való regisztrációval
számos hasznos funkciót érhet el:

 • 1 könnyedén áttekintheti korábbi rendeléseit
 • 2 egy kattintással újrarendelheted az előző bevásárló listád
 • 3 elmentheti a megkezdett vásárlást, és folytathatja később
 • 4 bizalom pontokat gyűjthet

Vásároljon gyorsan, kényelmesen
és biztonságosan!

A vásárlás során lehetősége van bankkártyája adatainak biztonságos *
elmentésére, így legközelebb már nem kell azokat újra megadnia
* Az adatok a banki oldalon kerülnek összekapcsolásra a profiljával, így azokhoz az Auchan vagy harmadik fél nem férhet hozzá.